Özdilek

Ekonomi

Tüpraş'taki dev tesis hizmete girdi

İlimizin ve Türkiye’nin köklü kuruluşlarından, uzun yıllardır kurumlar vergisi rekortmeni olan Tüpraş ArGe Merkezi açıldı

16 Nisan 2014 Saat: 17:45
Tüpraş'taki dev tesis hizmete girdi
Tüpraş'taki dev tesis hizmete girdi

 ArGe merkezi açılışı için düzenlenen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Koç Holding A.Ş. Yeni İş Geliştirme Koordinatörü ve Bilgi Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Ali Koç, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve kent protokolünün katıldı. Düzenlene törede bir konuşma yapan Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, ülkemizin akaryakıt ihtiyacını, en üst teknolojik gelişmeleri uygulayarak, güvenli ve en yüksek kalitede sağlayan, Tüpraş’ımızın gelişiminde önemli bir kilometre taşı olacak ArGe Merkezimiz açmanın gururunu yaşadıkları dile getirdi.  Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Mustafa Koç, ArGe çalışmaları, ekonomik katma değeri artırırken, cari açığın kapatılmasına da hizmet edeceğini belirterek, “Uzman araştırmacıları, AB standartlarında en üst seviyedeki ölçme ve test yeteneğine sahip laboratuvarları ile ArGe Merkezimiz, Topluluğumuz ve ülkemizin lider sanayi şirketi Tüpraş’ı teknoloji geliştirme çalışmalarında da öncü kılacağına inanıyoruz” dedi.

TÜPRAŞ’I ÖZELLEŞTİRMEK DOĞRU BİR KARAR
Törende konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikrı Işık, dünyada yaşanan bir çok olayın enerji nedeniyle yaşandığını söyledi. TÜPRAŞ’ın özelleştirilmek istendiğinde bir çok kesimin karşı çıktığına dikkat çeken Bakan Işık, “yapılan yatırımları gördüğümüzde özelleştirmenin ne kadar doğru bir karar olduğunu bir kez daha görüyorum. 5 Milyar Dolarlık bir yatırım yapılmış. Devlet eliyle bu yatırımı yapmak hiç de kolay olmazdı” açıklamasında bulundu.

 

Tüpraş ArGe Merkezi, Tasarım Binası, Laboratuvar Binası, Pilot Tesis Test Binası ile birlikte 7.500 m2‘lik alan üzerine kuruldu.  32 Milyon TL’ye malolan merkezde  6 Doktora, 40 Yüksek Lisans mezunu olmak üzere, 103 personel 26 proje üzerinde çalışmakta.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat