Özdilek

Güncel

Şehit kızı herkesi ağlattı

Kartepe’de meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Binbaşı Deniz Akdeniz, Değirendere’de askeri bando eşliğinde düzenlenen törenin ardından Gölcük Şehitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

14 Ekim 2014 Saat: 17:29
Şehit kızı herkesi ağlattı
Şehit kızı herkesi ağlattı

Şehit Binbaşı Akdeniz’in 6 yaşındaki kızı Sude’nin sözleri cenaze törenine katılanların gözlerini yaşarttı.

Haberin fotoğrafları için buraya tıklayın


Kartepe’de meydana gelen helikopter kazasında şehit olan binbaşı Deniz Akdeniz, Gölcük Değirmendere’de düzenlenen askeri törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. 37 yaşındaki Şehit Binbaşı Deniz Akdeniz’in cenazesi, sabah saatlerinde görev yaptığı Cengiz Topel Askeri Havaalanı’nda düzenlenen törenin ardından Başiskele Seymen Mahallesi’ndeki evine getirildi. Burada alınan helalliğin ardından cenaze Gölcük Değirmendere Merkez Camii’ne götürüldü.


Tabutun başından ayrılmadılar
Cenaze törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kuvvet Komutanları, askeri erkan, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze töreninde eşi Suna Akdeniz, annesi Ayşen Akdeniz ve babası Şeref Akdeniz güçlükle ayakta dururken eşi ve 6 yaşındaki kızı Sude ve 1 yaşındaki oğlu Doruk babalarının tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı.  


“Maça gidemedin annem”
Oğlunun Galatasaray formasını Türk Bayrağına sarılı tabutun üzerine seren acılı anne Ayşen Akdeniz, “Maça gidemedin annem, maçta bayrak sallayacağım sana. Deniz yakıştı mı bu, neden yaptın bunu bana” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehit Binbaşı Akdeniz’in dünyalar güzeli kızı Sude Akdeniz ile kardeşi Doruk Akdeniz ise bütün olup bitenden habersiz şekilde babalarının tabutu başında duruyordu.


Minik Sude herkesi ağlattı
Minik Sude’yi babasının meslektaşları bir an olsun yalnız bırakmazken Sude asker amcalarının keplerini alarak asker selamı verdi. Yaşadıklarından habersiz olan Minik Sude’nin askerlere sorduğu sorular törende herkesi duygulandırdı. Sude’nin “Babamı nereye götüreceksiniz” demesi üzerine bazı askerler gözyaşlarını tutamadı. Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun öğlen namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit binbaşının cenazesi omuzlara alınarak top arabasına taşındı.

 

Şehide son görev
Askeri bando eşliğinde Çınarlık Meydanı’ndan götürülen Şehit Binbaşı’nın naşının geçit töreni esnasında Değirmendereli vatandaşlar da gözyaşlarına hakim olamadı. Top arabasından alınan şehidin cenazesi cenaze aracına alınarak Gölcük Şehitler Mezarlığı’ndaki şehitliğe defnedildi. Şehidin anne ve babası cenaze aracının ardından el sallarken arkadaşı Murat Berkman ise Galatasaray maçına birlikte bilet aldıklarını ancak gitmenin kısmet olmadığını söyledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat