Özdilek

Siyaset

Oğuzhan Kılıç CHP Kocaeli Milletvekili A. Adayı Oldu

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, CHP Kocaeli milletvekili aday adayı oldu. ve başvuru dosyasını CHP genel merkezine teslim etti.

2 Mart 2015 Saat: 02:14
Oğuzhan Kılıç CHP Kocaeli Milletvekili A. Adayı Oldu
Oğuzhan Kılıç CHP Kocaeli Milletvekili A. Adayı Oldu

Avrupa'daki Türklerin hak ve çıkarlarına yönelik etkili çalışmalarıyla tanınan Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, CHP Kocaeli milletvekili aday adayı oldu. Kılıç beraberindeki heyetle 28 Şubat’ta CHP Genel Merkezini ziyaret ederek Hukuk ve Seçim İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'la görüştü ve başvurusunu yaptı.

 

Oğuzhan Kılıç kimdir?

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da doğan ve ortaöğretimini Kocaeli'nde yapan Kılıç, yükseköğrenimini Hollanda'da tamamladı. Gençlik yıllarında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu. Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı olarak Türkiye'nin ulusal çıkarlarını savunmakta ve yurtdışındaki Türklerin hakları için mücadele vermektedir. Etkin kitlesel demokratik ve hukuki eylemleri nedeniyle terör örgütlerinin hedefi haline gelerek suikast girişimlerine maruz kalmıştır. Atatürk Eğitim ve Kültür Akademisi'ni kurucusu olarak Türk dil ve kültür eğitim programlarının yaşama geçirilmesine öncülük etti. Yurtdışındaki Türk yurttaşlarının oy ve temsil hakkı, Türkçe hakkı, Türk kültür kimliğinin yaşatılması korunması ve geliştirilmesi başta olmak üzere genel anlamda insan hakları konuları, özgürlük-güvenlik uyumu konuları, ırkçılıkla mücadele, siyasal katılım, Türk diaspora çalışmaları ve Türk dış politikası konularında Ankara'daki yasama faaliyetlerine katılmakta ve temsil ettiği kitle adına yakından takip etmekte olup Parti Genel Merkezi ve TBMM Grubuyla iyi ilişkileri bulunmaktadır. Hollanda Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nde (PvdA) çeşitli kademelerde görev almış son olarak Kurultay Delegeliği ve AB Çalışma Grubu Üyeliği görevlerinde bulundu. Hollanda'da rehber öğretmenlik ve Türkçe öğretmenliği yapmaktadır. Anadili Türkçe yanı sıra iyi derecede İngilizce, Hollandaca ve Almanca bilmektedir. Öğretmenlik eğitiminin tarihi ve Atatürkçülük konularında iki kitabı bulunan Kılıç, çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanan ve bilimsel tezlere konu olan toplumsal, düşünsel ve siyasal konularda makaleleri bulunmaktadır. Avrasya Türk Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.

 

 

 

Ön bilgi: Oğuzhan Kılıç’ın çalışmalarını incelemek için Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu’nun (HTGF) web sitesi www.htgf.nl ‘yi ziyaret edebilir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat