Özdilek

Kültür/Sanat

Oyuncular Sendikası, 20 oyuncu için işe iade davası açıyor

Oyuncular Sendikası, İBB Şehir Tiyatroları'nda işten atılan 20 oyuncu için işe iade davası açacak.

25 Ağustos 2016 Saat: 17:55
Oyuncular Sendikası, 20 oyuncu için işe iade davası açıyor
Oyuncular Sendikası, 20 oyuncu için işe iade davası açıyor

Oyuncular Sendikası yaklaşık bir ay önce istanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda taşeron olarak çalışırken, 'performans düşüklüğü' gerekçe gösterilip işlerine son verilen 20 tiyatro oyuncusunun durumuna ilişkin bilgi vermek ve oyuncuların işlerine gerçekte neden son verildiğini sormak için basın toplantısı düzenledi.

İşten çıkarılan 20 tiyatro oyuncusu ve pek çok sanatçının da katıldığı basın toplantısında Oyuncular Sendikası adına konuşan Sercan Gidişoğlu arkadaşlarının 1 Ağustos günü işten çıkarıldıklarını ve o günden bu yana İBB Şehir Tiyatroları'nda tüm amirlerle görüştüklerini belirterek "Ancak işten çıkarılan arkadaşlarımızın nasıl ve ne şekilde belirlendiği anlaşılmadığı gibi, konuyu en derinlemesine bilmesi gereken kimselerin bile listenin hazırlanmasına dahil olmadığı üzülerek görülmüştür" diye konuştu.

Gidişoğlu "bu hukuksuz çalışma düzenine sırtını yaslamış kim olduğunu kurumun kendisinin dahi bilmediği kişi ya da kişilerce hazırlanan amacı niyeti belirsiz bir liste ile yirmi oyuncunun ekmeğiyle oynanmasını kabul etmiyoruz. İşten çıkarılan 20 kişinin sadece geçtiğimiz yıl bile onlarca prestijli ödüle layık görülen oyuncular. Koskoca Darülbedayi kurumunu da perde açamaz hale getirmiştir" diye  konuştu. "İBB İnsan Kaynakları'na gelen bir listede ismi olduğu için işten çıkarıldığına dair aldığımız şifahi bilgiler,  bu işi iyice karanlık ve aydınlatilmaya muhtaç bir hale getirmiştir" dedi. Gidişoğlu son dönem cemaate dönük operasyonlara değindi. Gidişoğlu  böyle bir yapılanmayla ilgisi olmayan oyuncuların OHAL listeleriyle işten atılmalarının cemaate dönük operasyonları ve halkın güvenini zedeledigini ifade etti.

İşe iade davası açacaklarını söyleyen Gidişoğlu "Ancak bu davalar kaç sene sürecek, işsizlik maaşı dahi alamayacak bu arkadaşlarımız bu süreçte ne yapacaklar,  kiralarını ne şekilde ödeyecekler gibi sorunların muhatabı olacak bir yetkili bulamamanin da sıkıntısı içerisindeyiz" diye kaygılarını dile getirdi.  İlgili makamlara seslenen Gidişoğlu "Bu hatadan dönün" diyerek arkadaşlarının işe geri alınmasını istedi. Gidişoğlu IBM Şehir Tiyatroları'nda çalışan ve OHAL sürecini fırsata çevirmek isteyen, cemaatle hiç bir ilgisi olmadığı halde hazırlanan listeye bu 20 arkadaşlarının ismini alan kişilerin de derhal bulunmasını istedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat