Özdilek

Güncel

Zanburkan: İzmit’e milyonlarca turist gelebilir

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, “İzmit’in kültürel mirası ortaya çıkarılıp dünyaya tanıtılsa milyonlarca turistin ilgisini çekecektir” dedi.

7 Şubat 2016 Saat: 14:54
Zanburkan: İzmit’e milyonlarca turist gelebilir
Zanburkan: İzmit’e milyonlarca turist gelebilir

Kocaeli Küçük Millet Meclisi toplantısında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, “İzmit’in kültürel mirası ortaya çıkarılıp dünyaya tanıtılsa milyonlarca turistin ilgisini çekecektir” dedi.

Kocaeli Küçük Millet Meclisi, İzmit’in kültürel mirasının turizme dönüştürülmesi, düşünce ve fikir özgürlüğünü görüştü. Toplantıya İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıda il olarak düşün ve fikir özgürlüğü ile medyanın durumu hakkında sunum yapıldı. Sunumun ardından bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan ilimizdeki kültür mirasını anlattı.

İzmit’in kültürel mirası ortaya çıkarılmalı

Kültür mirası ile ilgili bir sunum yapan Zanburkan, İzmit’in yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile marka bir şehir olabileceğini belirtti. Zanburkan, “Sanayi kenti olarak anılan İzmit’in kültürel mirası ortaya çıkarılıp dünyaya tanıtılsa milyonlarca turistin ilgisini çekecektir. Kent için ciddi bir gelir yaratılacaktır” dedi.

“EKO TURİZM POTANSİYELİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİ”

Kocaeli Turizm Derneği Başkanı Soner Kılıç da söz alarak İzmit’in kültürel mirasının açığa çıkarılması, dünyaya tanıtılması ve turizmin alt yapısının oluşturulması konusunda ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ederek Eko Turizm potansiyelinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Santa Barbara İzmit’te yaşıyordu

Sonrasında konuşan ÇEKÜL Temsilcisi Numan Gülşah ise dünyaca ünlü “Hoşgörü Fermanı”nın İzmit’te yayınlandığını hatırlatarak, “Santa Barbara İzmit’te yaşıyordu. Babası tarafından kuleye hapsedilip öldürüldü. 30 bin kişilik, dünyanın en büyük antik tiyatrosu İzmit’te bulunuyor. Bu değerler ortaya çıkarılıp tanıtılırsan, İstanbul’un dibindeki İzmit’e milyonlarca turist akın edecektir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat