Özdilek

Güncel

Meral Akşener, Gökçek’i mahkemeye verdi

Akşener, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaparak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında kamu davası açılmasını talep etti.

10 Ağustos 2016 Saat: 13:41
Meral Akşener, Gökçek’i mahkemeye verdi
Meral Akşener, Gökçek’i mahkemeye verdi
MHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan eski milletvekili Meral Akşener, avukatı Feridun Bahşi aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaparak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında kamu davası açılmasını talep etti.

Dilekçesinde özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisinin FETÖ/PDY örgütüyle ilişkilendirilmeye çalışıldığını vurgulayan Akşener, 28 Mayıs 2016’da Bolu’da yaptığı konuşmasında başbakan olduğunda hem FETÖ hem de PKK’yı yok edeceğini ifade ettiğini belirtti.

AĞIR HAKARETTE BULUNDU

Dilekçede, Gökçek’in, “TCK’nın 309. maddesinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılacak kadar ağır bir davranış olarak tarif edilen ‘darbecilik’ taraftarı olmakla itham ederek ağır hakarette bulunduğu, aynı kanunun 125. Maddesinde tarif edilen suçu işleyip hakaret ettiği” savunuldu. Dilekçede, ayrıca Gökçek’in “hakaretleri basın ve yayın yolu ile yaparak iftira suçunu da işlediği ve işlemeye devam ettiği” öne sürüldü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat