Özdilek

Sağlık

Fuar’da “Sigara Terörü” ele alındı

Sigaranın sağlığa zararları Fuar’a gelen çocuklara etkileyici şekilde anlatıldı

23 Nisan 2015 Saat: 22:36
Fuar’da “Sigara Terörü” ele alındı
Fuar’da “Sigara Terörü” ele alındı

Bu sene ana teması spor ve sağlıklı yaşam olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Çocuk Festivali’nde Bilsem öğrencilerinin “Sigaranın Sağlığa Zararları” gösterisi ilgi ile izlendi.  Gösteride sigara içen ve içmeyen kişilerdeki farklılıklar çok etkileyici bir şekilde çocuklara sunuldu. Çeşitli mesajların verildiği gösteride yılda yaklaşık 100 bin kişinin sigara terörü nedeni ile hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

 

ÇARPICI NESNELER İLE ANLATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Çocuk Festivali spor ve sağlıklı yaşam temalı stant ve gösterilerle tüm hızı ile sürüyor. Bu kapsamda Bilsem öğrencileri günümüzde hastalıkların ana nedenleri arasında ilk sıralarda gösterilen sigaranın zararları konusunu irdeledi. Performans sahnesinde gerçekleştirilen gösteride çarpıcı nesneler ile sigaranın zararları çocuklara gösterildi.

 

MESAJLAR VERİLDİ

Çok sayıda çocuk ve ailenin izlediği gösteride sigara içen ve içmeyen akciğerler temsili olarak gösterildi. Sigara içen bir insanın akciğerinin içmeyen insandakinden çok farklı bir görünümde olduğunun sunulduğu gösteride çocuklara ve ailelere mesajlar verildi. Mesajları çocuklar ve aileler dikkatle dinledi.

 

NELER AKTARILDI

Gösteride verilen mesajlarda ise şu bilgiler izleyicilere aktarıldı; Sigara içenler çevreye yaydıkları sigara dumanı nedeniyle dünyada her yıl yaklaşık 3 bin sigara içmeyen kişinin ölümüne neden olmaktadır. Pasif içiciler sigara içen kişinin yanında durarak 3 bin 700 çeşit kimyasal maddeden zarar görmektedir. Ne yazık ki çocuklar için risk çok daha ciddidir. Çünkü akciğerleri tam gelişmemiştir. Yetişkinlerden daha fazla ve hızlı nefes alıp verirler. Bu nedenle daha fazla sigara dumanına maruz kalırlar. Pasif içici durumundaki çocuklarda boğaz enfeksiyonları, bronşit sıklıkla görülen hastalıklardandır.

ÇOCUKLARA ZARARLARI

Çocuklarda kanserin %15’ i babasının sigara alışkanlığından olmaktadır. Sigara içen babaların çocukları kanseri önleyici genden yoksun olarak doğuyor. Hamileliğinde sigara içen annelerin bebekleri %10-15 eksik kilolu ve yine aynı oranda zeka eksikliği ile doğuyor.  Anne veya babası sigara içen çocukların akciğer enfeksiyonuna yakalanma riski yüksektir. Anne veya babası sigara içen çocuklar astım hastalığına daha fazla yakalanmakta, akciğer fonksiyonları bozulmaktadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat