Özdilek

Siyaset

AKP’liler ileri demokrasi diyip partililerine bile zulmediyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, yönetim kurulu toplantısı öncesi basın mensupları ile bir araya geldi.

18 Kasım 2014 Saat: 11:40
AKP’liler ileri demokrasi diyip partililerine bile zulmediyorlar
AKP’liler ileri demokrasi diyip partililerine bile zulmediyorlar

İzmit İlçe binasında gerçekleşen toplantıya Yenimahalle’de çöken yol sebebiyle mağdur olan Sedat Pak isimli vatandaş da katıldı. Mehmet Ümit Küçükkaya toplantıda AKP Kartepe ilçe kongresinde yaşananlara atıfta bulunarak, “Recep Tayyip Erdoğan, Gezi eylemleri sırasında başörtülü bacımıza zulmettiler, Cuma günü görüntüler yayınlayacağız diyordu. Demek ki bu görüntüyü görmek cumartesiye kısmetmiş” diye konuştu.

HEDEF GÖSTERDİLER

Küçükkaya, “Kocaeli ve Türkiye’de ciddi sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bunlar bazen vatandaş bazen de devlet kaynaklı oluyor. İzmit Belediyesi bu cumartesi günü can sıkıcı bir uygulama yaptı. Yuvam Akarca’da yapılması planlanan kapalı pazara Cüneyt Taş isimli vatandaş itiraz etmiş, mahkemeye taşımış ve kazanmıştı. Bunun sonucunda da İzmit Belediyesi direk Cüneyt Taş’ı hedef göstererek bir pankart açarak, vatandaşımızı kamuoyu önüne atmıştır” dedi.

BİZDE PANKART AÇACAĞIZ

Yenimahalle Radar Caddesinde çöken yolla ilgili konuşan Küçükkaya, “Yenimahalle’de çöken bir yol var. 3 Mart 2014 tarihinde bu yol çöktü. O tarihten beri belediye bir önlem almadı. Bir program uygulamadı. Yol hale çökük vaziyette. Burada insanlar zulüm görüyor. Sedat Pak ağabeyimiz çöken yol yüzünden kendi evinden ayrılarak kiraya çıkmak zorunda kaldı. Bu yol 2 tane okul ve Arızlı Konutlarına çıkan tek yoldur. Yetkililere soruyoruz. 9 ay boyunca bu yolu neden yapmadınız. Bu fotoğrafların hepsi yeni çekilmiştir diyerek bölgede çekilen fotoğrafları gösterdi. Eğer harekete geçmezler ise bir pankartta biz açacağız “ diye konuştu.

BİLECEN’E ZULÜM YAPTILAR

AKP’nin Kartepe ilçe kongresini gündemine taşıyan Küçükkaya, “Bundan tam 54 hafta önce Gezi olaylarında başörtülü olduğu gerekçesiyle zulüm gördüğü iddia edilmişti. O dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, karikatürlere, skeçlere konu olan ‘Benim başörtülü bacıma zulüm ettiler’ sözünü edip Cuma günü bu görüntüleri yayınlayacağını söylemişti. Biz çok Cuma bekledik ama görüntüler ortaya çıkmadı. Demek ki geçtiğimiz cumartesi kısmetmiş. AKP’nin Kartepe ilçe kongresinde gördük. Hatice Bilecen’e bir zulüm ettiler. AKP’liler ileri demokrasi diyip partililerine bile zulmediyorlar” açıklamasında bulundu.

100 KİŞİYE ÇIKTI

22 Kasım da sabah 09.00 da İzmit İlçe olarak Arama Konferansı gerçekleştirmek için Darıca Bayramoğlu’da Cuci Otel’e gideceğiz diyen Küçükkaya, “ program netleşti. CHP de Kocaeli örgütü açısından bir ilk olan yapılanma çalışması olacak. Bu ortak fikir ve beyin fırtınası olacak. 80 kişilik sayıyı 100 kişiye çıkardık. Sonuç bildirgelerini de toplantının ardından dağıtacağız. CHP de birlikte iş yapabilme geleneğini sağlayacağız. CHP herkes ve her şey içindir” dedi.

İŞİN İÇİNDE NASIL BİR RANT VAR

Yenimahalle de evi zarar gören Sedat Pak da toplantıya katıldı açıklamada bulundu; “ Şimdiye kadar yaptığımız başvurularda belediye kesinlikle bu konuyla ilgilenmemiştir. Bu mütahittin yaptığı binayı hiçbir belge almadan yapıldığını, buradan çıkarılan toprağın Yahya Kaptan’daki üst geçitin dolgu malzemesi olarak kullanıldığını biliyorum. Bunları defalarca söylememize rağmen hiçbir önlem alınmadı. Ve belediye buna göz yumdu. Bu işin içindeki rantın insanlara açıklanmasını istiyoruz. Biran önce mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bu işkenceyi bu mahalledeki insanlar hak etmedi. Neden bu halk gözden çıkarıldı. Biz burada yaşıyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat