Özdilek

Siyaset

“Hepimiz aynı gemideyiz”

İzmit Sanayi Sitesi esnaflarıyla bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Fatma Gediksiz, “Hepimiz aynı gemideyiz” dedi

18 Mart 2015 Saat: 02:27
“Hepimiz aynı gemideyiz”
“Hepimiz aynı gemideyiz”

CHP Kocaeli Milletvekili aday Adayı Fatma Gediksiz kentin her kesimiyle temaslarını sürdürüyor. İzmit Sanayi Sitesi’ndeki işverenler ve işçiler ile görüşen Gediksiz, küçük işletmelerin gün geçtikçe işçi çalıştırmakta zorlandığını yerinde tespit etti. Sanayi esnafıyla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Gediksiz, "Küçük işletmeler işçi çalıştırmakta zorlanıyor, AB standartlarına altyapısı kurulmadan geçildi ve şu anda sistem ülkemiz şartlarında küçük işletmeleri giderek daha az işçi, daha az üretime itiyor.
GÜNÜ KURTARMA TELAŞINDALAR
Proje bazlı çalışan büyük işletmelerin uğraşmaya değer bulmadıkları işlerin paslandığı küçük ve orta ölçekli yan sanayi firmaları günü kurtarma telaşında, yarın için bir planları yok, onları koruyacak hiç bir uygulama mevcut değil. Çırak bulmaları ayrı bir sorun, ustalığa yükselmiş işçileri elde tutabilmek ayrı bir sorun. Gençleri zanaat sahibi olmaya özendirmemiz, eğitim sisteminde meslek liselerine yönlendirmeyi teşvik etmemiz gerek. Üretmeyen bir toplum olmaya doğru hızla gidiyoruz.
DAR GELİRLİ VATANDAŞ EZİLİYOR
Bunun sonuçlarının altından kalmak mümkün değil. Üretimden yana kullanılmayan sermaye ile insanlarımız her geçen gün kaybediyor. Kaynakları iyi yöneten şeffaf ve dengeli bir bütçe ile bu sıkıntıları aşacağız. 2014 yılında büyüme hızımız yüzde 3.2 oranında kaldı. Oysa bizim gibi genç nüfus barındıran ülkelerde sınırın yüzde 6 oranından aşağı düşmemesi gerekiyor.  Ekonomisi daralan bir ülkede hayat şartlarının ağırlığı dar gelirli vatandaşları ezerken, işverenleri de kepenk kapatmaya itiyor.
BABAM DA ESNAFLIK YAPTI
Çözüm hem sermaye sahiplerini korumak hem de sendikal haksızlıklardan ve açlık sınırının da altında kalan ücretlerden çalışanları bir an önce kurtarmaktır. Çünkü hepimiz aynı gemideyiz" şeklinde konuştu. Fatma Gediksiz, atölye sahibi olan rahmetli babasından dolayı küçük esnafın sıkıntılarını çok iyi anladığını, eğitiminin de bu yönde olmasının bir tesadüf olmadığını, ailesinin kendi işletmelerine yardımcı olması için yönlendirdiğini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat