Özdilek

Güncel

İzmit Cezaevi yıkılacak yerine okul yapılacak

Büyükşehir Belediyesi 6. sınıf öğrencilerine 27 Bin 109 tablet dağıttı. Uluslar Arası Fuar alanında yapılan törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık katıldı.

16 Aralık 2014 Saat: 16:30
İzmit Cezaevi yıkılacak yerine okul yapılacak
İzmit Cezaevi yıkılacak yerine okul yapılacak

Kocaeli Büyükşehir belediyesi tarafından "bire bir öğrenme projesi" kapsamında her yıl dağıtımı yapılan tablet bilgisayarlar uluslararası fuar alanında dün Bakan Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleşti. Şimdiye kadar 135 Bin tablet bilgisayarı öğrencilere dağıtan Büyükşehir Belediyesi bu yıl 27 Bin 109 tabletin dağıtımı yapıldı. Törene Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanı Fikri ışık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli müftüsü Mehmet  Müezzinoğlu, Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit ilçe milli Eğitim müdürü Ali Osman Karabayır, Casper Genel Müdürü yalçın Yıldırım, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu İzmit belediye başkanı Nevzat Doğan, belediye başkanları ve siyasiler katıldı.

 

TOPLAM 162 BİN TABLET DAĞITILDI

Üniversiteye yerleştirme sınavında ilk 100'e giren Kocaeli'li öğrencilere sıfır kilometre, Full depolu otomobil hediye eden, lise giriş sınavlarında derece yapan öğrencilere bisiklet hediye eden Kocaeli Büyükşehir belediyesi, eğitime katkılarını sürdürüyor. Teknolojiyi eğitimle birleştirmek için harekete geçen Büyükşehir, geçtiğimiz 5 yılda 135 Bin diz üstü bilgisayarı 6. sınıf öğrencisiyle buluşturmuştu.Bu yıl dağıtılan tabletlerle birlikte bu sayı 162 Bine çıktı.


İHALEYE 3 FİRMA KATILDI

27 Bin 109 adet bilgisayarın dağıtımı için gerçekleştirilen ihaleye 3 firma teklif verdi. İhalede en düşük teklif 11 Milyon 987 Bin TL ile Casper A:Ş:'den gelmişti. Yapılan incelemenin ardından ihaleyi Casper Kazanmıştı. Casper bilgisayar, Dünyada en özel eğitim projelerinden biri olan bu işe özel yeni geliştirdiği ve lansmanını Kocaeli'de yapacağı tabletlerin model adını Kocaeli'nin plakasından esinlenerek VIA T41 olarak belirledi.


21 SURİYELİ ÖĞRENCİ TABLET ALDI

Suriye'deki iç savaştan kaçıp ülkemize sığınan yüz binlerce Suriye'li çocuklar ülkemizde eğitim hayatına devam ediyor. Kentimizde de okul hayatı devam eden ve 6. sınıf öğrencisi olan 21 Suriye'li öğrenci de Büyükşehir Belediyesinin dağıttığı tablet bilgisayarlardan aldılar. Savaştan kaçarak kentimizde yaşayan çocuklar kendilerine verilen tabletlerden ötürü çok mutlu oldular.


DÜNYADA BİR İLK

Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim çelik yaptığı konuşmasında, "Bilimsel teknolojileri çocuklarımıza sunmak devletimizin en çok önemsediği projelerden biridir. Fatih projesi kapsamında yapılan bu projede hükümetimizin olduğu gibi Büyükşehir Belediyemiz de bu işe destek vermiş ve bu projenin gelişmesine desteklerini sunmuşlardır. Ülkemizde tek olan ve dünyada benzeri olmayan bu proje kapsamında bu dağıtılacak tapletlerle birlikte 162 tablet olacak. Bilişim teknolojisiyle birlikte gençlerimiz bilgiye direkt olarak ulaşacak ve geleceğimiz olan çocuklarımızın gelişmesini sağlayacaktır" dedi.

 

"BİLİŞİM ÇAĞINDA YAŞIYORUZ"

Karaosmanoğlu çocuklara ve velilere seslenerek, "Dünya artık küçüldü ve bilginin önemi çok arttı. Bu tabletlerle bir tuş ile bilgiyi karşımıza getiriyoruz. Çağımız bilgi çağı. Bilgiden geri kalırsak çağı yakalayamayız. Güçlü bir devlet olmak istiyorsak mutlaka bilgide önde olmamalıyız. Bizim dinimiz ilk emri okudur. Yine Allah ayetinde Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu diyor. Demek ki bilen insan güçlü insandır. Bilimde teknikte geri kalanlar adeta ölü gibidir. En büyük zenginliğimiz çocuklarımızdır. Bizim ülkemizin çok büyük bir bölümü genç nüfus. Bizim geleceğimiz sissiniz. O yüzden sizin en iyi bir şekilde yetişmeniz için çalışıyoruz. Bizler bilimde sanatta kültürde başarılı olanları daha fazla sevip ödüllendireceğiz. Yarının dahileri siz çocuklarımızın içinden çıkacaktır, biz böyle inanıyoruz. Bu çağda bilgisayarsız olmaz. Herkes bilgisayarı bilmeli ve kullanmalı, biz niye bilmeyelim, niye geri kalalım, bizim neyimi eksik. Bizim bir İngiliz'den almandan eksiğimiz yok, yeter ki onlara fırsatlar sunalım, onlar muhakkak başaracaktır. Bizler bilgisayar bağımlısı olmadan verimli yerlerde kullanmalıyız. Bu anlamda ailelere ve öğretmenlere büyük görev düşmektedir" şeklinde konuştu.


KOCAELİ TÜRKİYE'NİN HEYECANINI ARTIRIYOR

Vali Güzeloğlu, "Türkiye 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde olmayı hedefliyor.  Bu hedefe ulaşmak için bilgiye ulaşmak ve yerinde kullanmak bu hedefler çok önemlidir. Yapılan bu proje onların yetişmesi ve bilgi çağını yakalamaları açısından oldukça önemlidir. Bu şekilde bilgi çağı oluşturarak çocuklarımızın iyi bir şekilde yetişmesi sağlanıyor. Kocaeli türkiye'nin heyecanını artıran bir şehir. üç tekno parkı avrasyadan avrupaya kadar bir bilişim kenti haline getirecek Kocaeli Muallim köy bilişim vadisi projesi de kentimizin ve ülkemizin var olna önemini artırarcak projelerdir. siz bu günün çocukları bzim yarın ki, ümitlerimiz olacaksınız. Suriye'den gelen misafir çocuklarımızı kucaklayan bir proje içinde olmaktan gurur duyuyorum" dedi.


"EĞİTİM VE ÇOCUK SEVGİSİ YAPTIRDI"

Bakan Işık yaptığı konuşmada şöyle konuştu: "Eğitim anlamında yapılan fedakarlık çok önemlidir. Karaosmanoğlu'nda çocuk sevgisi ve eğitim aşkı olduğu için bu büyük proje hayata geçiyor. En önemli yatırım gelece yatırımdır. Bununda en önemlisi insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan yatırımın da en değerlisi eğitim yatırımıdır. Sizler de sizlerden sonraki kuşaklara bilgini aktarıp onlarında faydalanmasını sağlayacaksınız. 13. AKP bütçesinin en önemli payını eğitim harcamaları ayrılıyor. 13 yıldır eğitimde hem Kocaeli'de hem Ülkemizde eğitimde çok yol aldık. 12 yılda 225 bin derslik ilave ettik. 50- 60 kişilik sınıflar tarih oldu. "


İLK BAŞLATAN KOCAELİ

Kocaeli'de  6500 derslik  yaptıklarını söyleyen Işık,  "inşaat halindeki binalar bitince bu sayı 7500 olacak. Yıkılan Cezaevini yıkıp onun yerine okul yapacağız. İzmit lisesi kız Meslek Lisesi Gazi Lisesini ceza evinin olduğu yere taşıyacağız. 850 bin öğretmenimiz kadroya geçti. artık öğretmensizlikten okuyamayan okullar azaldı. Bütün bunları ortadan kaldıracağız. Gençlerimiz çağın gereklerine uygun bir şekilde yetişmesini sağladık ve Fatih projesini başlattık ve devam ediyor. 10 milyon 600 bin tableti önümüzdeki sene dağıtacağız. Bu projeyi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Fatih Projesini Türkiye'de ilk başlatan Kocaeli Büyükşehir oldu. Bu tabletler ya sizin geleceğiniz hazırlayacak yada geleceğini çalacak. Bunu oyun için kullanıp derslerinizi yapmazsanız bu alet sizin geleceğini çalabilir. eğer aslına uygun bir şekilde kullanırsanız sizin geleceğiniz aydınlık olacaktır. Sizler bu tabletlerle programlar yazabilir kendinizi geliştirebilirsiniz. Teknolojiyle dost olacağı ancak onların esiri olmayacağız" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat