Özdilek

Güncel

Durağı olan ama otobüsü olmayan köy

Karamürsel’e bağlı Nusretiye köyünün filmlere konu olacak bir özelliği var. Köyün otobüs durağı var ama otobüsü yok. Konuyu meclis gündemine taşıyan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yan

5 Kasım 2014 Saat: 14:54
Durağı olan ama otobüsü olmayan köy
Durağı olan ama otobüsü olmayan köy

İşte Türkkan'ın verdiği önerge;
Kocaeli Karamürsel’e bağlı Nusretiye Köyü’ne köylülerin yararlanması amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs durağı konulmuş, ancak köylünün Karamürsel’e gitmesi ve ilçeden köyüne geri dönmesi için herhangi bir otobüs hattı ya da minibüs hizmete sokulmamıştır. Köylü ihtiyaçları için ya da acil bir durumda ilçeye gidecek bir ulaşım aracı bulamamaktadır.

Nusretiye Köyü’nde ayrıca yol sıkıntısı da bulunmakta, köy ile köye bağlı Değirmenler Mahallesi arasında bağlantı bulunmamaktadır. Nusretiye Köyü ile Değirmenler Mahallesi arasındaki 100 metrelik bağlantı yolunun kapalı olması nedeniyle köylü 6 kilometre yol yürümek zorunda bırakılmaktadır. Bu yol ile birlikte Suludere, Safiye ve Nusretiye Köyleri’ni birbirine bağlayan yolun da bir an önce açılması gerekmektedir.

Bu nedenle;

1-Kocaeli Karamürsel’e bağlı Nusretiye Köyü’ne köylülerin yararlanması amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs durağı konulmasına rağmen bu köye bir otobüs hattının verilmemesinin gerekçesi nedir, durak ne amaçla konulmuştur?

2-Köylünün Karamürsel’e giderken ve ilçeden köyüne geri dönerken sıkıntı yaşamaması için herhangi bir düzenleme yapılacak mıdır?

3-Nusretiye Köyü ile köye bağlı Değirmenler Mahallesi arasındaki 100 metrelik bağlantı yolu bugüne kadar neden açılmamış, köylü merkez köyüne gitmek için 6 kilometre yol yürümek zorunda bırakılmıştır?

4-Nusretiye Köyü ile köye bağlı Değirmenler Mahallesi arasındaki bağlantı yolunun açılması için herhangi bir çalışma yapılacak mıdır, bu çalışma ne zaman gerçekleşecektir?

5-Suludere, Safiye ve Nusretiye Köyleri’ni birbirine bağlayan yolun açılması düşünülmekte midir, bu ne zaman gerçekleşecektir?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat