Özdilek

Ekonomi

E- fatura İle Yeşil politika

SEDAŞ, doğa dostu e-fatura ile Yeşil politikalar oluşurarak doğanın korunmasına katkı sağlıyor

16 Ağustos 2015 Saat: 16:50
E- fatura İle Yeşil politika
E- fatura İle Yeşil politika

SEDAŞ, iş süreçlerinde verimliliği ön planda tutarak gerçekleştirdiği e-fatura projesinin olumlu sonuçlarını elde etmeye başladı. Elektronik ortamda hazırlanan, Maliye Bakanlığı’nın sunucuları üzerinden alıcı ve satıcıya işlem anında çevrimiçi olarak iletilen, kağıda basılmayan bir fatura çeşidi olan e-fatura sayesinde çevreye de katkı sağlanması hedefleniyor.  

 

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven e-fatura ile ilgili olarak; “Bilgi işlem altyapısıyla kurgulanan iş süreçlerinde zaman ve maliyet tasarrufu ile birlikte şeffaf ve denetlenebilir bir sistem sağlayan, hızlı ve güvenli e-fatura uygulaması, bu uygulamayı kullanan tüm işletmelere büyük değer katıyor” dedi. Güven, “e-faturaya geçilmesi e-devlet sürecinde de olumlu katkı sağlıyor. Şirketimiz ve e-fatura uygulamasından yararlanan paydaşlarımızla birlikte,  onlarca ağacın kesilmesini engelliyoruz. 2014 yıl sonu verilerine göre e-fatura uygulamaları sayesinde Türkiye’de 100 bin ağacın kesilmekten kurtulduğunu biliyoruz. Bu uygulama sayesinde doğanın korunmasına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Güven, SEDAŞ’ın arıza bakım onarım, araç takip sistemleri, sayaç okuma ve şebeke yönetimi gibi pek çok iş sürecini bilişim altyapısı üzerinden yönetecek seviyeye geldiğini ve başarılı uygulamaların sonuçlarından da faydalandığını belirtti. “Dijitalleşme, içinde yaşadığımız dünyada iş süreçlerine ait kuralları hızla değiştiriyor. Bu hızlı değişime uyum sağlayan işletmeler, yaşamaya ve ilerlemeye devam ederken, dijitalleşme sürecine uyum sağlayamayanlar geride kalıyor diyen Güven, dijitalleşmenin getirdiği yeni araçlardan birinin de e-fatura olduğunu belirtti.

 

Maliyet ve zaman tasarrufu gibi önemli avantajların yanı sıra e-fatura, kâğıt, zarf, mürekkep, matbaa, kargo/kurye gibi masrafları da sıfıra indiriyor.  Bu masraflar, işletmeler için küçük giderler gibi gözükse de aylık ve yıllık masraflara bakıldığında yüksek meblağlara ulaşılıyor. Ayrıca yasal olarak her faturanın 10 yıl saklanması gerektiğinden e-fatura’nın önemli bir diğer avantajı da faturaların otomatik olarak arşivlenmesi ve dijital arşivlemenin de büyük avantaj sunması. Bu sayede fatura saklamanın getirdiği iş yükü ve maliyet de ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca, muhasebe ile ilgili işlemler de hız kazanıyor, şeffaf ve denetlenebilir bir muhasebe sistemi içinde sağlam bir veri kaydı oluşuyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat