Özdilek

Ekonomi

Frito Lay ile Sumotaş’tan 3 Yıllık Yeni İmza

Frito Lay, İzmit Suadiye’deki yiyecek fabrikasının uzun yıllardır lojistiğini yapan Sumotaş ile 3 yıllık yeni bir anlaşma imzaladı

14 Kasım 2015 Saat: 13:05
Frito Lay ile Sumotaş’tan 3 Yıllık Yeni İmza
Frito Lay ile Sumotaş’tan 3 Yıllık Yeni İmza

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de katkılarıyla başlayan yeni süreç, PepsiCo Avrupa Satın Alma Direktörü Alper Arman ile Sumotaş Başkanı Ömer Yavuz’un, sürecin başından itibaren arabuluculuk yapan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez‘in makamında bir araya gelerek sözleşmeyi imzalaması ile başladı ve 2018 yılı Kasım ayına kadar sürecek.

Üzülmez : “Kartepeli’nin Derdi Benim Derdimdir” Sorumluluğunun Gereğini Yaptım

Kartepe Belediyesi’nde gerçekleşen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez; “Geçtiğimiz dönemde uluslararası boyutta tartışılarak kriz haline dönüşen anlaşmazlık tablosuyla deneyimlediğimiz ve  bölge halkımız açısından sosyo-ekonomik  olarak hayati önem taşıdığına inandığım sözleşme sürecinin yıldönümünde, neticenin belirsizliğinden dolayı risk de alarak, konuya müdahil olmayı tercih ettim. Çünkü,  İlçenin Belediye Başkanı olarak, sürecin etkileri ve sonuçları açısından bölge halkımızın kayıp ya da kazanımlarının sorumluluğunu üzerimde hissettim. Sözleşmenin tıkanmadan, anlaşma noktasına gelinmesinde SUMOTAŞ yönetiminin ve  Frito Lay yöneticilerinin iyi niyet ve  uzlaşma iklimi içinde davranmaları çok etkili olmuştur” dedi.

 

Frito Lay, İzmit Suadiye’deki fabrikasının yaklaşık 20 yıldır lojistiğini yapan Sumotaş ile 3 yıl boyunca geçerli olacak yeni bir anlaşmaya imza attı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in katkılarıyla gelişen yeni iş birliği süreci, PepsiCo Avrupa Satın Alma Direktörü Alper Arman ile Sumotaş Başkanı Ömer Yavuz’un Kartepe Belediyesi’nde bir araya gelerek sözleşmeyi imzalaması ile başlamış oldu.

 

Son olarak 2013 yılında yapılan sözleşme sırasında alınan bazı kararların yenileme döneminde kazan kazan ilkesiyle karşılıklı olarak yeniden düzenlenmesi kapsamında, Sumotaş  taşıma hizmetlerinde kademeli olarak indirime giderken, Frito Lay de aynı şekilde kademeli olarak kendine ait 6 adet tırın kullanımını azaltmak konusunda taahhütte bulundu.

 

Anlaşma kapsamında açıklama yapan PepsiCo Avrupa Satın Alma Direktörü Alper Arman, Frito Lay’in  piyasa koşullarında taşıma hizmeti almayı, Sumotaş’ın da mevcut işini daha rekabetçi koşullarda koruyarak Frito Lay fabrikasının sözleşme süresince tek anlaşmalı taşıyıcısı olmayı hedeflediğine dikkat çekerek “Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Üzülmez’e anlaşma zeminini yaratılmasındakı katkıları ve her iki taraf için de kazan-kazan ilkesine yönelik bir sonuç çıkarılmasındaki önemli desteği için teşekkür ederiz. Anlaşmanın herkes için hayırlı olmasını dilerken PepsiCo’nun faaliyette bulunduğu bölgelerde, bölge insanının sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğini de belirtmek isterim” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat