Özdilek

Güncel

İZEYAP’ta yeni başkan M. Nazım Gençtürk oldu

İzmit Evlerini ve Tarihini Koruma Yaşatma Derneği’nin (İZEYAP) kongresi Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

7 Şubat 2016 Saat: 20:33
İZEYAP’ta yeni başkan M. Nazım Gençtürk oldu
İZEYAP’ta yeni başkan M. Nazım Gençtürk oldu

2 dönemdir başkanlık görevini yürüten Ertan Karaçay’ın tekrar aday olmadığı kongrede, tek aday olan CHP İzmit İlçe Sekreteri Av. Mehmet Nazım Gençtürk başkan seçildi. 1985 İzmit doğumlu olan Gençtürk, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Stajını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzoğlu’nun yanında tamamlayan Gençtürk Kocaeli Barosu’na bağlı olarak avukatlık mesleğini sürdürüyor.

BÜYÜKŞEHİR PAYDAŞLARINI DIŞLIYOR
Kongre öncesinde konuşma yapan İZEYAP Başkanı Ertan Karaçay, “Yoğun ve plansız yapılaşma Kocaeli’nin en önemli gerçeği ve sorunu. Bu durumda sahip olduğumuz doğal ve tarihsel miras üzerindeki tahribat da devam ediyor. Tarihi ve doğal mirasın korunması amacı ile kurulmuş olan Tarihi Kentler Birliği(TKB) tarafından alınan kararlar ve önerileri ilimizdeki belediyeler tarafından dikkate alınmamaktadır. TKB’nin her kentin bir koruma politikasının olması ve bunun uygulanmasına yönelik bir yol haritasının oluşturulması şeklindeki önerileri dikkate alınmadığı için Seka Arkeolojik Sit Alanı, Gültepe Nekropolü, Antik Tiyatro ve Tümülüsler de tahribat sürmektedir. Ülkemizin en önemli sanayi mirası olan Seka’nın korunması ve yaşatılması amacı ile planlanan Seka Projesi Büyükşehir Belediyesi’nin tüm paydaşları dışlaması nedeniyle sorunlu olarak yürütülüyor” dedi. 
Genel kurul sonunda İZEYAP’ta yönetim şu şekilde oluşturuldu: 
(YÖNETİM):  Mehmet Nazım Gençtürk, Ahmet Akgüner, Soner Kılıç, Ertan Karaçay, Numan Gülşah. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat