Özdilek

Güncel

Beş tesisin temelini bakanlar attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 86 milyon TL tutarındaki beş tesisin temelini attı.

22 Kasım 2014 Saat: 09:58
Beş tesisin temelini bakanlar attı
Beş tesisin temelini bakanlar attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dilovası İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, Gebze Kuzey Bölgesi ve Dilovası Atık Sularının Dilovası Artırma Tesisine Aktarma Projesi, Dilderesi Islahı, Gölcük Hisardere ve Karamürsel Tepeköy Göleti olmak üzere 86 milyon liralık beş tesisin toplu temel atma törenini gerçekleştirdi. Törene ayrıca, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, ve vatandaşlar katılım gösterdi.

 

PROJE 15.6 MİLYON LİRA
Temmuz 2016 tarihinde işletmeye alınacak olan Dilovası İleri Biyolojik Atık Su Artıma Tesisi’nin inşaa bedeli 44.8 milyon lira. Proje kapsamında 1 adet atık su arıtma tesisi, 1 adet atık su geri kazanım tesisi, 2 adet atık su terfi merkezi ve 814 metre dere ıslahı imalatı yapılacak. Arıtma tesisi Dilderesi yanında 48 dönüm alanına yapılacak. Tesiste, Gebze Kuzey Bölgesi ve Dilovası ilçesinin atık suları arıtılacak. Bölgede azot ve fosfor giderimi yapılan, ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa edilecek. Proje ile 28,5 kilometre kanalizasyon kolektör ve terfi hattı ile 1 adet atık su terfi merkezi inşa ediliyor. Kanalizasyon hatları imalatlarının sürdüğü proje 15.6 milyon liraya mal olacak.

 

PROJELER HAYATA GEÇECEK
Artıma tesisi 333 bin nüfus için 60 bin metreküp debi kapasiteli olarak planlanmış olup, ilk etapta 40 bin metreküp debi kapasiteli olarak tesis edilecektir. Yine işin kapsamında bölgedeki sanayi tesislerine kullanma suyu temini için 40 bin metreküp kapasiteli geri kazanım tesisi yapılacak. Temel atma programında ilk olarak konuşma yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Amacımız daha sağlıklı yaşanabilir bir Dilovası’nı halkımıza bırakmaktır. İşte bu proje bunun en güzel kanıtıdır. Değerli vatandaşlarım artık size vaat ettiğimiz projelerimiz bir bir hayata geçecektir” dedi.

 

DİLOVASI GÜZEL OLACAK
Ardından söz alan İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli’mizin her köşesi önemli ama Dilovası ilçemiz bir adım önde çünkü çevre sorunları ile anılıyordu. Dilderesi’ni ıslah ediyoruz. Eynerce Kavşağı’nı da bitirdiğimizde Dilovası artık çevresindeki güzellikleri ile anılacak. Bunu gerçekleştireceğiz, adımları inanarak atıyoruz. Yaşanabilir bir şehir oluşturuyoruz. Tabi bunlar biraz zaman alıyor ama örnek çalışmalar yapıyoruz. Biz AK Parti olarak hep hizmet siyaseti güttük. Kocaeli’mizin şu problemini çözelim diye bir araya geliyoruz ve bir bir düzeltiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “ ifadelerini kullandı.

 

DİLOVASI SORUNLU İLÇEYDİ
Kısa bir konuşma yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Islah çalışmaları, halkımızın altyapısını karşılamak adına büyük bir hizmet. Gerçekleştirilen tüm hizmetler için Orman ve Su İşleri Bakanı’mıza Kocaeli adına çok teşekkür ediyorum” dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, “Ekim ayında kurulan şirket sayısı arttı. Türkiye Küresel Kriz hariç kesintisiz büyüdü ve büyümeye devam ediyor. Büyümek demek daha fazla yatırım yapmak demek. Dilovası, AK Parti iktidara geldiğinde Kocaeli’nin en sorunlu ilçesiydi. Şu anda Kocaeli’nin nüfus başına en fazla yatırım yapan bölgesi. En çok kayıp kaçak su oranına Dilovası sahipti. Şu anda ise kayıp kaçak su oranı en az olan ilçe” ifadelerini kullandı.

 

NERDEN NEREYE GELDİK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “ Kocaeli ve Dilovası insanı her şeyin en güzeline layık. 88 milyon liralık beş tesisin temeli atılacak. Bu hasretle beklediğimiz bir yatırım. Muhteşem bir atık su arıtma tesisinin temelini atıyoruz. Atık sular burada toplanacak ve arıtılacak ve sanayi kuruluşlarına verilecek. Çevreci bir tesis projesi olarak tarihe geçecek. Sadece Büyükşehir Belediyesi’nin projeye maliyeti 60 milyon lira. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan hükümetiz. Bunun böyle bilinmesi gerekiyor. Bugün yedi müjde ile geldik buraya. Son yirmi ayda Kocaeli’ye 50 milyon liralık 15 müjde verdik. Hizmet vermesini biliyoruz. Nereden nereye geldik” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat