Özdilek

Ekonomi

Tümsiad İş Dünyası Kocaeli’de Buluştu

TÜMSİAD, bölgesel ticaretin gelişmesine katkıda bulunmak için iş dünyasının önde gelenlerini Kocaeli’de buluşturdu.

2 Temmuz 2016 Saat: 13:58
Tümsiad İş Dünyası Kocaeli’de Buluştu
Tümsiad İş Dünyası Kocaeli’de Buluştu

Terör olaylarının ekonomiye etkilerinin konuşulduğu toplantıda, sanayi kentlerinin artırılmasına ve marka değerlerinin oluşturulmasına da vurgu yapıldı

 

İş dünyası, Kocaeli’de Tüm Sanayici ve İş Adamları (TÜMSİAD) tarafından düzenlenen ve farklı illerden iş adamlarını buluşturan iftarda bir araya geldi. TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve bölge iş adamlarının yer aldığı toplantıda KOBİ’lere yönelik bölgesel ve şehirlerarası rekabeti artıracak teşvikler hakkında bilgi verildi.

 

Terör saldırıları karşısında diz çökmeyeceğiz

İftar gecesine katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, yaşanan terör saldırılarına dikkat çekerek bölgenin çok ciddi bir türbülanstan geçtiğini, bu nedenle yaşanan sıkıntıların Türkiye’yi etkilediğini ancak her şeye rağmen birlik ve beraberlikle bu zor günlerin üstesinden gelineceğini belirtti. Işık, bin yıllık kardeşliği hiç kimsenin bozamayacağını, hiçbir tehdidin ya da örgütün Türkiye’ye diz çöktüremeyeceğinin de altını çizdi.

 

Kocaeli, Düsseldorf ve Manchester gibi ticaret şehirleriyle yarışabilir

Toplantıda konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Türkiye’de sanayi kentlerinin artırılması gerekliliğine vurgu yaptı. Yaşar Doğan, eşiğinde olduğumuz yeni sanayi devriminin alt yapısına uygun şehirlerin hazırlanması gerektiğini ve bu şehirlere gelecek yıllarda daha fazla ihtiyacımız olacağını ifade etti. Sanayi şehirlerine marka değeri kazandırılması gerektiğine de dikkat çeken Doğan, “Kocaeli, ticaret ve liman şehri olarak Türkiye’nin en önemli lokomotif şehrinden biri. Türkiye’nin en büyük ikinci sanayi metropolü olan Kocaeli, Avrupa’nın önemli ticaret şehirlerinden Düsseldorf ve Manchester gibi şehirlerle yarışabilir durumda. Ancak Kocaeli gibi sanayi şehirlerine daha fazla ihtiyacımız var. Sanayi altyapısı ve konumu uygun şehirlerimize yatırımlar yapmalı ve marka değeri kazandırmalıyız” şeklinde konuştu.

 

KOBİ’lerin yurtdışına daha fazla açılması gerektiğine değinen Doğan, ilişiklerin normalleşme sürecine girdiği ülkelerle ticaretin de istenen düzeye çıkmasının beklendiğini ancak Afrika ve Uzak Doğu pazarlarında da ticaret fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat