Özdilek

Güncel

Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Kartepe’de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerler için bir dizi tören yapıldı. Yapılan törenlerde gözyaşları sel oldu aktı.

14 Ekim 2014 Saat: 17:17
Şehitler son yolculuğuna uğurlandı
Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz pazar günü Kartepe’de askeri helikopterin düşmesi sonucu Binbaşı Deniz Akdeniz, Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Astsubay Mehmet Karakaşoğlu ve Asteğmen Ömer Burak Öğüt şehit olmuştu. Şehitler için Cengiz Topel Hava Üs Komutanlığı’nda askeri tören gerçekleştirildi. Şehit yakınlarının, bakanların, siyasilerin, askeri erkanın ve vatandaşların katılımıyla yapılan ve gözyaşlarının sel olup aktığı tören sonrası, şehit cenazeleri ailelerine teslim edilerek toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Binbaşı Deniz Akdeniz’in cenazesi ise Gölcük’te toprağa verildi.

BAKANLAR VE NECDET ÖZEL
Cengiz Topel Hava Üs Komutanlığı’nda şehitlerimiz için gerçekleştirilen törene; Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel, Kuvvet Komutanları, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve şehitlerin yakınları katıldı. Törende Kocaeli Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Kocaeli Barosu Başkanı, ilçe belediye başkanları, CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ile bazı daire müdürleri de yer aldı.


4 TABUT BAYRAĞA SARILDI
Cengiz Topel Hava Üs Komutanlığı’nda yapılan törende 4 şehidin tabutu Türk bayrağına sarıldı. Yakınlarının güçlükle ayakta durabildiği törende İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu dua okudu. Törendeki tek konuşmacı olan Deniz Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ercan İncioğlu, “Kahraman şehitlerimizin çok değerli anne, baba, eş, kardeş ve yakınları, gözyaşlarınızı yüreğimizde hissediyoruz. Bu kutsal mesleği seçen arkadaşlarımız, asker için en yüksek makam olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.


MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ
Yapılan konuşmanın ardından şehit cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Deniz Binbaşı Deniz Akdeniz’in cenazesi Gölcük’te, Ağrı doğumlu Şehit Üsteğmen Çağrı Ceyhan’ın cenazesi İstanbul’da, Ankara doğumlu Astsubay Mehmet Karakaşoğlu’nun cenazesi Ankara’da, Eskişehir doğumlu Astsubay Ömer Burak Öğüt’ün cenazesi Eskişehir’de toprağa verilmek üzere uğurlandı.


AKDENİZ’İN EVİNDE YAS
Cenazelerin memleketlerine gönderilmesinin ardından Deniz Binbaşı Deniz Akdeniz’in cenazesi de Bahçecik’te bulunan evine getirildi. Burada dualarla karşılanan Akdeniz’in cenazesi için yakınları ve silah arkadaşları göz yaşı döktü. Okunan duaların ardından Akdeniz’in cenazesi cenaze namazının kılınması için Değirmendere Merkez Camii’ne götürüldü. Akdeniz’in cenazesine 1 jandarma, 1 askeri inzibat ve 1 polis aracı eskortluk etti.


BABAYA SON BAKIŞ
Cenazenin Değirmendere Merkez Camii’ne getirilmesiyle yakınları ve silah arkadaşları da camiye akın etti. Şehit subayın öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve AKP İl Başkanı Mahmut Civelek de katıldı. Şehit subayın son yolculuğuna uğurlandığı cenaze merasiminde yürek burkan görüntüler vardı. Şehidin minik evladı, babasının fotoğrafına son kez bakarken görenler gözyaşlarını tutamadı.

 

1

 

 

 

2 

 

3

 

4

 

ş2

 

ş3

 

 

Abide

Şehit ailesinin gurur abidesi

Şehit olan askerler arasında bulunan Astsubay Üstçavuş Ömer Burak Öğüt’ün Eskişehir Hacı Çakır Sokak’taki baba ocağına acı haber, Eskişehir Merkez Komutanı Yarbay Aykut Hamzacebi ve sağlık personelleri tarafından verildi. Haber ajanslarının görüntülediği o anlarda göze çarpan manzara gurur abidesini de gözler önüne serdi. Şehit ailesinin kaldığı evin pencereleri naylonla kaplanmış, sıvalar dökülmüş, kapısı kaldırımın altında kalmış ve tavanın demirleri çıkmıştı. Yemelerinden içmelerinden kısarak vatana hayırlı bir evlat yetiştiren Jale İlknur Öğüt ve baba Hüseyin İzzet Öğüt’ün aldıkları acı haberle dünyaları başlarına yıkıldı. Evli ve 2 çocuk babası Ömer Burak Öğüt’ün cenazesi Gölcük’te düzenlenen törenin ardından ailesine teslim edilerek memleketi Eskişehir’de ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat