Özdilek

Siyaset

CHP’nin eğitimden de ümidi yok

Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü, yerel konusunda görüş açıklamaya devam ediyor. CHP’nin genel ve yerel anlamda eğitimden de ümidi olmadığı açıklandı.

23 Eylül 2014 Saat: 16:28
CHP’nin eğitimden de ümidi yok
CHP’nin eğitimden de ümidi yok

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, yeni eğitim ve öğretim yılının, ülkemizde ve kentimizde gün geçtikçe gerileyen eğitim alanında çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu söyledi. Kuşkan, AKP iktadarının kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen temel eğitim alanındaki karşı devrimin alt yapısını gözü kara biçimde uygulamaya koyduğunu belirterek, “Soran, soruşturan, sorgulayan, düşünen bireyler yetiştirilmesini hedefleyen çağdaş ve bilimsel eğitim sistemi yerine, ümmet anlayışına tabi, düşünmeden itaat eden ve geleceğimizi daha da karartacak olan gerici bir eğitim dayatması ile karşı karşıyayız” dedi.

Kuşkan, şöyle devam etti: “Karşı devrim yasasının yürürlüğe girdiği gün, ‘Ne güzel! Artık bütün okulları imam-hatipleştirebileceğiz’ diyebilen bir AKP milletvekili, AKP zihniyetinin eğitimdeki hedefini net bir şekilde ortaya koymuştu. Kentimizde de bütün okullar, imam-hatip okullarına dönüştürülme sürecine sokulmuştur. İmam-Hatipler birer meslek okuludur. Toplumumuzun ihtiyacı olan imam ve hatip mesleğini aydın din adamları olarak yetiştirmek amacıyla kurulmuşlardır. Cumhuriyet Halk Partisi bu okulların asla düşmanı değildir. Biz mesleki ve teknik eğitimi savunan bir partiyiz. Burada değerli halkımızın dikkatini çekmek istediğimiz konu, eğitimin tamamen dinselleştirilmesi konusudur. Giderek gericileşen ve yobaz nesiller yetiştiren bir sistem, geleceğimizin güvencesi olamaz.”

Kuşkan, “Eğitim biliminin en temel kurallarından biri olan ‘En iyi okul, öğrencinin evine en yakın olan okuldur’ kuralı yok sayılmakta, kız öğrencilerin okullaşmasının önü kesilmekte ya da evine en yakın olan imam-hatiplere kayıt yaptırma seçeneğinden başka seçenek bırakılmamaktadır. Bu koşullar altında, zorluklar içinde ve mutsuz şekilde görevlerini yapmak zorunda kalan Cumhuriyet öğretmenlerine direnme gücüyle birlikte, başarılı bir meslek yılı geçirmelerini diliyoruz” ifadesini kullanırken, bugün yapılacak olan öğretmenlerin iş bırakma eylemine öğretmenlerle birlikte velilerin ve halkın destek vermesini istedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat