Özdilek

Çevre

Yelken Tepe Efsanesinin izinde...

Dağcı ve sporcu Rıdvan Şükür;Yelken Tepe çevresindeki patikalarda doğa yürüyüşü yaptılar, doğa temalı fotoğraf çalışması gerçekleştirdiler.

19 Haziran 2016 Saat: 23:42
Yelken Tepe Efsanesinin izinde...
Yelken Tepe Efsanesinin izinde...

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür ve Drama Lideri Zafer Şarlayan Kocaeli ilinin Denizli köyü sınırları içerisinde yer alan çevre köylüler tarafından ilginç söylencelere konu olduğu için ağaçları bile kesilmeyen Yelken Tepe çevresindeki patikalarda doğa yürüyüşü yaptılar, doğa temalı fotoğraf çalışması gerçekleştirdiler.

Yelken tepe eteklerinde tarihi bilinmeyen eski yaşam izlerinin olması dışında zirvede eski bir mezar ve bu mezarla ilgili anlatılan söylenceler Yelken tepeyi çevre köylülerin gözünde farklı bir yere taşıyor. Söylencelere konu olması nedeniyle ağaçları bile kesilmiyor.  Gebze’den çıkan yolcuların bir gün boyunca yürüyerek Şile köylerine ulaştığı zamanın eski ticaret yolu üstünde bulunan Yelken Tepe yüzlerce yıldır gizemli tarihi ve geçmişi günümüzde bile bilinmezlikleri içinde saklıyor. Bu ilginç eski patikalarda yürüyen ve Yelken tepe zirvesine çıkan Şükür ve Şarlayan gün içerisinde doğa yürüyüşü dışında Fotoğraf çalışması yaptılar.  Rıdvan Şükür, bu eski yoldan ve patikalardan annesine bahsettiğinde annesinin Gebze’den yola çıkarak Yelken tepe eteklerinden geçen eski yoldan köylerine gittiklerini anlattığını söyledi. Bu Yoldan Mollafenari sonrası Düz meşe’ye geldiklerini, ileride yolun sola dönüp dere üstündeki köprüden geçtikten sonra Kiremitçiler ağılına ulaştığını daha sonra Yelken altına geldiğini belirtti ayrıca bu yoldan Gebze’ye kömür taşıyan arabaların o yıllarda bu yolu kullandıklarını belirtti. Efsanelere ve söylencelere konu olan bu eski yolda ve patikalarda Yürüyen Rıdvan Şükür ve Zafer Şarlayan’a doğa sever gezgin Metin Çatma eşlik etti, teknik destek verdi.   

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat