Özdilek

Çevre

İzmit’te Gerçekleşen 2. Tarımsal Ürünler Festivali Son Buldu

İzmit Belediyesi tarafından bu yıl 2. si düzenlenen ve 2 gün sürecek Tarımsal Ürünleri Festivali son buldu.

15 Ekim 2016 Saat: 20:26
İzmit’te Gerçekleşen 2. Tarımsal Ürünler Festivali Son Buldu
İzmit’te Gerçekleşen 2. Tarımsal Ürünler Festivali Son Buldu

Doğu Kışla Gençlik Parkı yanındaki alanda gerçekleştirilen festivalin açılışına İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, KEYAD, İzmit Belediye meclis üyeleri, İzmit mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Köylü Milletin Efendisi

 

KEYAD ve İzmit Ziraat Odası ile ortaklaşa düzenlenen festivalin açılışında konuşan Başkan Doğan” bu bir eğlence festivali değil. Bu dönemlerde eğlenmek de çok içimizden gelmiyor. Ülkemizin içte ve dışta vatan hainleri ve düşmanlarla amansız  mücadelesi sürerken  bizlerde bu mücadeleye, dualarımız, hizmet ve çalışmalarımızı son sürat arttırarak  destek veriyoruz. Bu festivalin anlamı budur. Köylü milletin efendisidir. Toprağı işleyip, ülkeye ürün süren herkes milletin efendisidir. Kocaeli sanayi kenti, nerede  tarım yapılır, hayvancılık yapılır ki, bu işlere eğiliyoruz diyenlere söylüyorum, yüzde 20 tarım alanımız var ama Türkiye’nin birçok yerinden daha verimli topraklarımız olduğunu unutmayalım. Elimizdeki bütün tarımsal gücü, potansiyeli iyi kullanırsak, Kocaeli’miz, hem kendisine hem de çevresine fayda sağlayacak bir tarım ve üretim merkezi haline geliriz. Cumhurbaşkanımız, hükümetimizin çizgisinde hareket ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kurduk. Veteriner hekimimiz, ziraat mühendisimiz köylümüzün emrindedir. Tarla yollarını açıyor, su kanallarını onarıyor, çeşmeleri yeniliyor, köylerdeki tarihi değerlere sahip çıkıyoruz. Bu tür organizasyonlarla, şehir halkına, köy ürünlerini, organik ürünleri cazip hale getiriyoruz. İzmit Belediyesi olarak yeni bir organik pazarı faaliyete geçireceğiz. Organik üretici ister şehirde olsun, isterse köyde olsun ürünlerini en iyi şekilde değerlendirecek. Festivalin ülkemizin tarım ve tarım ürünlerinin yetiştiriciliği ve tüketimi anlamında katkısı olması dileğinde bulunmasını diliyorum” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, köylülere her zaman destek olduklarını söylerken Ziraat Odası Başkanı Karaaslan da destekler için teşekkür etti. Konuşmaların ardından stantlar gezildi.

 

Renkli görüntülerin yaşandığı festival kapsamında İzmit Belediyesi, Ziraat Odası, Keyad tarafından vatandaşlara tarım ve hayvancılıkla ilgili bilgilendirmeler  yapıldı. Tema Vakfı’da festivalde yer aldı.

 

Kurulan stantlarda köylüler domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz, üzüm, ceviz, fındık gibi ürünlerini sergileyip sattılar. Köy ile kentin buluşmasını amaçlayan festivalde, tarım ve hayvansal ürünlerin yanı sıra tarım araç gereçleri de sergilendi.

 

Bende gazeteci olarak hazırlıkta katkısı olanlara teşekkür eder; sağlıklı, ekolojik tarım ve beslenmenin öneminin arttığı şu yıllarda topraklarımıza ve ekolojik tarıma desteklerin ve projelerin hayata geçtiği günler dileriz.

 

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat