Özdilek

Ekonomi

Eğitimciler yürüyüş yaptı

Eğitimciler MEB’i protesto etmek için iş bırakarak yürüyüş yaptı. Yapılan yürüyüşte Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Kamu-Sen yan yana yürüdü

24 Eylül 2014 Saat: 17:50
Eğitimciler yürüyüş yaptı
Eğitimciler yürüyüş yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan okul müdürlerinin atamasında haksızlık yapıldığını ve öğretmenlere rotasyon yapılacağı iddiasıyla bugün iş bırakan öğretmenler İzmit Endüstri Meslek Lisesi önünden Cumhuriyet Parkına kadar yürüdü. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Kamu-Sen’nin ortak yürüdüğü iş bırakma eylemine CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP eski Milletvekili Kemal Köse, DSP İl Başkanı Hayrettin Özeren, Türk Kamu-Sen Kocaeli temsilcisi Veysel Uluman destek verdi.

 

AKP FİRAVUN’A BENZETİLDİ

Yürüyüş başlamadan önce firavun kılığına girmiş bir kişi kendisine taktığı iktidar yazılı kağıtlar taktı. Yürüyüşe katılanları ilgi odağı haline gelen firavunla bol bol fotoğraf çekildi. Yürüyüş boyunca kitleye eşlik eden firavun elinde tuttuğu pankartta “ Her firavunun bir Musa’sı var” yazısı ise dikkatlerden kaçmadı. AKP iktidarını firavuna benzeten eğitimciler cumhuriyet parkına kadar yürüdükten sonra basın açıklaması yaparak dağıldı.

 

YANDAŞ ÖĞRETMEN YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR

Cumhuriyet Parkında ilk konuşan Eğitim-İş Kocaeli Şubesi Başkanı Şener, “Eğitim öğretim yılı büyük sorunlarla başlamıştır. Siyasal iktidar cumhuriyetin eğitim sistemini yok etmek için yeni adımlar atmış, gerici eğitim modelini topluma dayatmıştır. Tamamen yandaşlarını kayırma amacını taşıyan, değerlendirme kriterleri belli olmayan bir mülakat yöntemiyle yöneticiler kıyıma uğratılmıştır. İktidarın taşeronluğunu yapar hükümet-Sen kendi kadrolarına yer açabilmek için bu kıyımda etkin rol almıştır. Yeni torba yasayla yandaş öğretmen dönemi de başlatılmıştır. AKP torba yasalarla devlet memurlarının iş güvencelerini ortadan kaldırmaya, kapitalizmin en acımasız emek emek sömürüsü olan taşeronluk sistemini içerisine eğitim emekçilerini de almaya çalışmaktadır” dedi.

 

İNSANCA YAŞAMA STANDARDI

Türk Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Süleyman Pekin ise, “İnsanca muamele, insan onuruna yakışır geçim standardı, devlet okullarının ihtiyaçlarına para bulamayanların özel okulara 50 biner para aktarmalarına dur demek için, Toplu Sözleşme Masası’nda bizi siyasete pazarlayanları ve memura enflasyan farkını bile çok görenleri protesto için, ekonomik veya idari üniversite çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını talep etmek için, modern kölelik olan 4C uygulamasına ve emek hırsızlığı olan taşeronlaşmaya karşı durmak için rotasyona hayır demek için, nöbetlerin karşılığını ek dersle almak için, yönetici atamalarını toplu kıyıma çeviren siyasi idareyi protesto etmek için bir araya toplandık” dedi.

 

MUSATAFA KEMALLER ÇIKARACAĞIZ

Türkiye’nin adeta yol geçen hanına döndüğünü söyleyen Pekin, “Ülkenin güney sınırları artık hükmünü yitirmiştir. Eğitimciler olarak biz adalet istiyoruz. Eğitim camiası oynanan oyunun fakındadır. Yeni Osmancılık adı altında bu ülkenin küçülmesine izin vermeyeceğiz. Gerekirse her sınıftan Mustafa Kemal çıkaracağız. Eğitimde bindiği dalı kesen bu kimselerin bütün ağacı kurutmadan çekip gitmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat