Özdilek

Ekonomi

Sedaş yılsonu yatırımını başarıya odakladı

Sedaş yıl sonu yatırım hedefinde yüzde yüz başarıya odaklandı. Proje seferberliği başlatan sedaş tüm çalışmalarını yerinde inceliyor.

6 Aralık 2015 Saat: 17:53
Sedaş yılsonu yatırımını başarıya odakladı
Sedaş yılsonu yatırımını başarıya odakladı

SEDAŞİcra Başkanı Bekir Sami Güven, enerji nakil hatlarında enerjinin sorunsuz olarak dağıtımı ve olası arızalar sonucu meydana gelebilecek kesintileri en az düzeye çekmek için ekiplerin planlı, periyodik bakım  çalışmalarına  ara vermeden  devam ettiğini belirtti ve “Yaptığımız değerlendirmeler sonucu, alınan talepleri öncelik sırasına göre bakım ve onarım programı kapsamında ele alıyor, tehlikeli hatların onarımını, yeni tesis çalışmalarına ait  işlemleri  de tamamlıyoruz.” dedi.

 

Doğu Marmara Bölgesinde Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce illerinde  3,3 milyon müşteriye elektrik hizmeti veren SEDAŞ, Elektrik Dağıtım hizmetlerinde  2015 sonunda yatırımlarını  yüzde yüz oranında gerçekleştirmek için seferberlik ilan etti.  Bekir Sami Güven, yaptığı açıklamada, “SEDAŞ’ın görev yaptığı 4 ili kapsayan 20 Bin kilometrekarelik hizmet alanında, imar alanlarının genişlemesine paralel olarak kaliteli elektrik dağıtım hizmeti sağlamak üzere  Ar-Ge Planlama ve Şebeke Sağlama birimlerimiz tarafından, yatırımlarda öncelikler sırası ve yatırımların ekonomik ömrü, şebekedeki ihtiyaçlar da dikkate alınarak, yatırım harcamaları konusunda EPDK tarafından belirlenen usul ve esaslar da dikkate alınarak yatırım projeleri üretiyoruz.  Her yıl 75 Bin civarında yeni abonenin  elektrik şebekesine bağlantısını yapıyoruz. SEDAŞ olarak, kaliteli hizmet için yeni güç talebi ve şebeke bağlantı hatları yapım işlerini  yerinde denetliyoruz.  Saha denetimlerine büyük önem veriyoruz. Yeni projelerimizle, sürekli şebekeye ilave ettiğimiz direk, trafo, dağıtım panoları  ve iletken kablolarla, oluşturduğumuz alternatif hatlarla,  dağıtım hatlarımızın şebekemizin,  kapasitesini sürekli olarak yatırımlarımızla genişletiyoruz. SEDAŞ, elektrik tüketicilerine kaliteli  hizmet verilmesi hedefi ile gerçekleştirmeye çalıştığı bakım ve tesis yapım işi süreçlerini de ilgili birimleri aracılığıyla sürekli ve sıkı bir denetimden geçiriyor. 2015 projelerinde hedefimizi yüzde yüz oranında gerçekleştirmek için seferberlik ilan ettik.”dedi.  

DAĞITIM DİREKTÖRÜNDEN YERİNDE İNCELEME

SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan, İşletme Bakım Grup Müdürlüğü, Dağıtım Varlıkları Grup Müdürlüğü yetkilileri ve İl sorumluları ile yıl sonunda bitirilmesi hedeflenen yatırım çalışmalarını ve yapılan bakım çalışmalarını yerinde denetleme çalışmaları sırasında yaptığı açıklamada, “Her bölgede dağıtım hatlarımızda yapılan bakımları çok önemli buluyoruz. Şebeke Operasyon Bakım ekiplerimizi güçlendirdik. Yaptığımız projeler, yatırımlar, bakım ve tesis denetim çalışmalarıyla hizmet kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Yatırımlarımız kapsamında altyapı çalışmasıyla hatların yol kenarına alınması ve hatların bölünmesi projelerini uyguluyoruz. 2015 yılında elektrik dağıtım hizmetlerinin modernizasyonu için yılsonunda 85 milyon TL yatırım gerçekleştirmiş olacağız. ” dedi. Bekircan “Görevimiz her şeyden önce elektrik dağıtım hizmetini kesintisiz sunmak. Yıl içinde altyapı çalışmaları için bazı bölgelerde planlı kesintiler yaptık. Bu planlı ve zorunlu kesintiler, ileriki dönemlerde bu bölgelerde arıza yaşanmaması ve kaliteli hizmet sunabilmemiz için yapılan  yatırım ve bakım programlarını uygulamamız sırasında iş güvenliği ve çevre güvenliği açısından önem taşıyor.  Teknik alt yapımızda personel kalitemizin eğitim destekli olarak yükseltilmesi, bilişim teknolojilerinin dağıtım sistemimize ait projelerimizde kullanılmasını sağlamak ve bütün bunların sonunda bölge insanına en temel hakkı olan kesintisiz ve kaliteli hizmeti sunabilmek için çalışıyoruz" dedi. Bekircan, müşteri memnuniyetine büyük önem verdiklerini de sözlerine ekledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat