Özdilek

Ekonomi

Hizmet-İş’ten istifa eden yok

Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü’nde 497 işçi için çoğunluk sağlandı” haberinin gerçeği yansıtmadığını savundu

18 Mart 2015 Saat: 02:24
Hizmet-İş’ten istifa eden yok
Hizmet-İş’ten istifa eden yok

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Belediye-İş Sendikası’na üye olan işçiler zorla istifa ettiriliyor ve Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü’nde 497 işçi için çoğunluk sağlandı” haberleri üzerine bir açıklama yaptı. Haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu savunan İdris Ersoy şunları söyledi:

“497 işçinin çoğunluğunun üye yapıldığını ifade eden Belediye-İş Sendikası’na, ‘Madem çoğunluğu yakaladınız yetkiye müracaat edin. Bu telaş ne?’ diye sormak isteriz. Kamuoyunun bildiği gibi daha önce de Derince Belediyesi’nden 124 işçi Belediye-İş’e geçti yalanı yatsıya kadar sürmüş, 6 işçiden başkasının Belediye-İş’e geçmediği anlaşılmıştır.

Belediye-İş 497 işçiden sadece 15 işçiyi üye yapmış. Bolu’dan Düzce’ye, Kocaeli’ye kadar her yurtta çalışan işçiler, Hizmet-İş Sendikamızı tercih etmeye devam ediyor. İşçilerin zorla sendikadan istifa ettiğini beyan eden ve başarısızlığını örtmek için birilerine çamur atan Belediye-iş yetkilileri Türk Ceza Kanunu’ndan bahsetmektedir.

2 sene mağdur ettiğiniz Kocaeli Büyükşehir ve İSU işçisi ile asgari ücrete mahkum ettiğiniz Kandıra Belediyesi işçisi bizi tercih eti. Ancak siz yetkiye itiraz edip, sırf sendikal anlayışınızla sizi bırakan belediye işçilerini mağdur ederken Türk Ceza Kanunu aklınıza gelmiyor mu? Kartepe AŞ işçisine sıfır zam verdirmediniz mi?

Üstelik utanmadan işçilerden sendika aidatı kesmenin izahını işçilere yapamıyorsunuz. Kartepe AŞ. Işçisi de Belediye-İş’ten istifa edip sendikamız saflarına geçmektedir. Bizim Belediye-İş Sendikası’na tavsiyemiz, artık yalanlarınızla işçiyi ve kamuoyunu meşgul etmeyin. Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü’ne yurtlarda çalışan işçi arkadaşlar sendikamızı tercih etmiştir.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat