Özdilek

Güncel

Çevik: Böyle giderse dini bayramı bırak 23 Nisan'ı nasıl kutlayabiliriz?

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, düzenlediği basın toplantısıyla İsrail'in Filistin'e yaptığı katliamda hayatını kaybeden çocuklara çok üzüldüğünü kaydederek, "Böyle giderse dini bayramı bırak

23 Temmuz 2014 Saat: 17:28
Çevik: Böyle giderse dini bayramı bırak 23 Nisan'ı nasıl kutlayabiliriz?
Çevik: Böyle giderse dini bayramı bırak 23 Nisan'ı nasıl kutlayabiliriz?

İsrail’ in Gazze’ye yönelik yaptığı bombalı saldırılarda yüzlerce masum Filistinli'nin hayatını kaybetmesine tüm ülkede tepkilere neden olurken ilimizde de konu ile igili açıklamalar devam ediyor. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik de Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM) tiyatro oyuncuları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında tepkisini dile getirdi. Ülke olarak anlık durumlar yaşadığımıza değinen Çevik, “Gazete ve televizyonların ilk haberi Filistin ama devamı magazin” dedi.

 

SOYKIRIMI LANETLİYORUZ
“Tüm apoletlerimizi, makamlarımızı bir kenara koyup, karşınıza sadece insan kimliğimizle geldik” diyen Çevik, "Biz tiyatro emekçileri İsrail'in Gazze de yaptığı insanlık dışı katliamı, hiçbir ideolojiye, inanca ve haklılığa sığmayacak 'soykırımı' lanetliyoruz. O denli ileri gelen barbarca bu tavrın karşısında sanatın, estetik ve etikle şekillenen unsurlarıyla değil, insan olmanın yanmışlığıyla, netliğiyle, vicdanıyla, haykırarak lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

NASIL BAYRAMLAŞACAĞIZ?
Son olarak Filistin'in İsrail'i katletmesine, adında İslam olan ülkelerin sustuğuna değinen Çevik, "Birileri İslam adına, insan öldürerek yeni bir algı yaratmaya çalışıyor. Öbür tarafta medeniyet denilen Batı ve Vatikan susuyor" dedi. Yaklaşan Ramazan Bayramı'na değinen Çevik, “Filistin orucu bombayla bozuyor, bayramı bombayla yapıyor. Hep ‘barış, inadına barış’ diyoruz. Aksi takdirde nasıl bayramlaşacağız? Böyle giderse dini bayramı bırakın, 23 Nisan'ı nasıl kutlayabiliriz?" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat