Özdilek

Çevre

Liman dolgusu için referandum istediler.!

CHP İl Gençlik Örgütleri, Derince Limanı’nda yapılacak olan dolgu alanlarına tepki göstererek,referandum istedi.

29 Şubat 2016 Saat: 09:16
Liman dolgusu için referandum istediler.!
Liman dolgusu için referandum istediler.!

     Derince Limanı'nın genişletilmesi ve dolgu yapılması olayını protesto etmek ve kamuoyuna zararlarını anlatmak adına CHP'liler Derince Limanı önünde bir basın açıklaması yaptı.

   Basın açıklamasına; CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ile Tahsin Tarhan, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, il yöneticisi Sabriya Şahin, Liman-İş Sendikası Şube Başkanı Bülent Aykurt, Eğitim- İş Sendikası Şube Başkanı Suca Omurca, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, CHP Derince Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve çok sayıda parti üyesi katıldı. Derine Limanı girişinde toplanan yaklaşık 200 kişilik CHP'li grup ellerindeki dövizlerle ‘Ya hep beraber ya hiç , Derince Limanı doldurulamaz’ sloganları eşliğinde Derince Limanı'na önüne yürüyerek burada basın açıklaması yaptı. CHP'lilerin basın açıklaması yapacağını öğrenen emniyet güçleri ise Derince Limanı önünde adeta etten duvar ördü.

 CHP'liler adına ilk olarak açıklama yapan CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, "Derince Limanı'na dolgu işlemi tamamlandığında günde yaklaşık bin 300 TIR ve kamyon Derince üzerinden limana giriş yapacaktır. Büyük bir trafik sorunu ortaya çıkacak. Üstelik buna uygun bir alt yapı çalışması olmadığı gibi ilçemizde bir TIR parkı da bulunmamaktadır. Derince'ye mal olmuş Derince Limanı'nda yapılanlar kanun tanımazlıktır. Yakın zamanda otoyol altında kalan Deniz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapılıp Derincelileri yerlerinden gönderebilirler. Buradan kent yetkililerine sesleniyoruz. Eğer bu kenti seviyorsanız ve halka hizmet ediyorsanız bu duruma kayıtsız kalmayın ve inşaatı durdurun" açıklamasında bulundu.

 

Değer'den sonra açıklama yapan bir diğer isim ise CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç oldu. Erinç açıklamasında, "Yapılmak istenen doldurma ve genişletme işlerinin ihalesiyle birlikte limanlarımız her zamanki gibi yandaşlara peşkeş çekilmiştir. Vekilimiz Haydar Akar bu sorunu gerek mecliste gerekse kamuoyu önünde dile getirmiş, sakıncalarını tüm ülkeye anlatmıştır. Buna istinaden 5 milyon metreküplük hafriyat ile yapılacak dolgunun ekolojik sisteme vereceği zararın ilkokul öğrencisi tarafından bilinirken, Kocaeli Valiliği tarafından ÇED raporuna gerek yok demesi ayrı bir skandaldır. Kocaeli halkı Derince Limanı'nın genişletilmesiyle iki bin 500 kişilik istihdam oluşturacağı yalanıyla kandırılmaktadır" dedi.

 

Erinç'ten sonra söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Derince'de ihale adaletli ve demokratik bir şekilde yapılmadığı için tepkiler sürüyor. Hiç bir firmayı ihaleye sokmadan yandaşa verdiler. Derince Limanı'nı bu şekilde doldurursanız doğayı katledersiniz. Burası bir deprem bölgesi olmasına rağmen valilik ÇED raporuna gerek yoktur dedi. Sevgili Derinceliler sahip çıkmamız gerekiyor kentimize. Bizler limanlara karşı değiliz. Ancak sizler bu limanı böyle büyütecekseniz alt yapısını genişletmeniz gerek. Derince'nin durumu bunu kaldıramaz. İlla yapacağım diyorsanız referanduma gidersiniz. Derince halkı bunu istiyorsa yaparsınız" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat