Özdilek

Güncel

Engel Tanımayan Sosyal Sorumluluk Proje ,Sinema

Moroğlu Fim, 6 Nokta Körler Derneği ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından organize edilen ‘’sinema engel tanımıyor’’ sosyal sorumluluk projesinin ilki Koceli'de gerçekleştirildi.

20 Temmuz 2014 Saat: 15:49
Engel Tanımayan Sosyal Sorumluluk Proje ,Sinema
Engel Tanımayan Sosyal Sorumluluk Proje ,Sinema

İzmit ilçesi SMM Odası Kongre Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte 150 görme-işitme engelli vatandaşa gösterimi yapılan Ünlü sanatçı Kemal Sunal'ın başrolünü üstlendiği " Bekçiler Kralı" filmi ile Yeşilçam nostaljisi yaşadı. 

Kocaeli SMM Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen " Sinema Engel Tanımıyor" etkinliğine merhum Yeşilçam yıldızlarında Ali Moroğlu'nun kızı Moroğlu Film stüdyolarından Gönül Moroğlu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İmdat Akbaba, FSM görme engelliler derneği spor kulübü üyesi Gökmen Aydın, Hür-Gör görme engelliler spor kulübü üyeleri Pınar Çatalkaya, Sinan Kilit ve6 Nokta Körler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Engin Aysu yanı sıra 150 görme-işitme engelli vatandaş katıldı. 
Etkinlik öncesinde açıklamalarda bulunan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut örnek bir projeye imza atmaktan mutlu olduklarını söyledi. Akbulut, ‘’Ajans olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız’’ dedi.
Kocaeli 6 Nokta Körler Derneği Başkanı Engin Aysu da MARKA'ya anlamlı desteğinden dolayı teşekkür etti.
Moroğlu Film stüdyolarından Gönül Moroğlu, da sosyal sorumluluk projelerini sürdüreceklerini söyledi.Moroğlu,’’ Önümüzdeki günlerde Kocaeli’ye engelsiz sinema atölyesi kuracağız’’ dedi.
Görme Engelliler de duygularını dile getirdiler. 
Etkinlik konuşmalarla başladı. Gözlerine bant takarak konuşan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut etkinliğe katılan herkesi duygulandırdı. 
Görme Engelli Genç kızın okuduğu şiir herkesi etkiledi. 
 Katılımcılar görme engelli değil ise birazcık onların hissettiklerini anlamak için gözlerine siyah bir bez geçirdi.Konuşmaların ardından film gösterimine geçildi. 
Yeşilçam’ın 100. yılı anısına katılan görme-işitme engelli vatandaşlara sesli betimleme, işaret dili,türkçe altyazıuygulamaları ile Bekçiler Kralı filmi izletildi. 100 yılı geride bırakan Türk sinemasına  görme ve işitme engelliler  kendileri için sinemaya  farklı bir pencereden baktılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat