Özdilek

Güncel

Kılıç, eğitimcilerin sorunlarını dinledi

CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Oğuzhan Kılıç Eğitim-İş Sendikası (Bilim ve Eğitim İşgörenleri Sendikası) Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener’den öğretmenlerin ve memurların sorunlarını dinledi

5 Mart 2015 Saat: 22:17
Kılıç, eğitimcilerin sorunlarını dinledi
Kılıç, eğitimcilerin sorunlarını dinledi

Eğitimin içinde olduğu durum hakkında bilgi aldı. Kendisi de sivil toplum örgütlerinden gelen ve eğitimci olan Oğuzhan Kılıç, uzmanlık alanı olan dış-politika yanı sıra eğitim alanıyla da ilgili olduğunu ve sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesinin Türkiye ve Kocaeli’ndeki demokratik yaşamın güçlendirilmesi için şart olduğuna değindi.

 

Oğuzhan Kılıç, CHP’nin iktidarında atanamayan öğretmenler sorununu sonlandıracaklarını dile getirerek, kamu disiplininin liyakat ve başarı ölçütlerini esas almak yerine yandaş kadrolaşması nedeniyle sağlanamadığına değindi. Din eğitiminin ihtiyaçlar doğrultusunda doğal olarak olması gerektiğini ancak eğitimin bütünüyle dinsel temelde şekillendirilmesinin Türkiye’yi çağdaş dünya’dan ve Atatürk’ün uygarlaşma ülküsünden uzaklaştıracağından temelden sakat bir yaklaşım olduğuna vurgu yaptı.

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Kılıç, iktidarlarında milli eğitimin gençlerin spor, müzik, edebiyat, kültür ve güzel sanatlara yönelik olarak ağırlık kazandırılması noktasında bir düzenin kurulması için çalışacaklarını ve beden eğitimi, resim, müzik, güzel sanatlar gibi branşların artırılmasının temel hedefleri olduğuna değindi. Yurtdışındaki nesillerimizin daha iyi ve güçlü bir kurumsallaşma içinde Türkçe eğitimine sahip olmaları için çalıştığı bilinen Oğuzhan Kılıç, yurtdışındaki Türk kültür ve dil eğitimine değindi ve özellikle kaynak aktarımının denetiminde yaşanan sorunlardan ötürü “temiz toplum” hedefinden asla vazgeçmeyeceklerine vurgu yaptı. Kılıç, CHP’nin iktidarlarında her şeyin başarıyı esas alan bir sistematikte takibinin yapılacağına dile getirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat