Özdilek

Siyaset

Gediksiz, projelerini açıkladı

CHP’nin kadın milletvekili aday adaylarından Fatma Gediksiz düzenlediği toplantıyla seçildiği takdirde hayata geçireceği projeleri kamuoyuna duyurdu

3 Mart 2015 Saat: 17:57
Gediksiz, projelerini açıkladı
Gediksiz, projelerini açıkladı

Türkiye’nin heyecanla beklediği genel seçimler öncesinde CHP Genel Merkezi’ne ilimizden milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunan partinin eski İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Gediksiz, CHP İl Başkanlığı’nda bir toplantı düzenledi. Toplantıda CHP il Başkanı Cihat Altunyuva, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, Yahyakaptan Mahalle Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu ve partililer hazır bulundu. Partililere ve seçmenlere kendini tanıtan Gediksiz, seçildiği takdirde hayata geçireceği projeleri de duyurdu. 2008 yılından bu yana siyasetin içerisinde yer aldığını ifade eden Gediksiz, “Cumhuriyet Halk Partisi beni İl Kadın Kolları Başkanlığı ve kurultay delegesi görevleriyle onurlandırdı. Çevre konusundaki duyarlılığım üzerine komisyon kurma görevi verildi.


Bugüne kadar bana verilen her görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Kentin adının farklı kitlelere duyurulması için birlikte yürüdüğüm arkadaşlarımıla bir kültür ve sanat derneği kurduk. ‘Kocaeli Sahipsiz Değildir’ derneği adı altında uluslar arası işlere imza attık” diye konuştu. İktidara yürüyen bir partinin tabanındaki siyaset işçilerinden biri olduğunu belirten Gediksiz, “Bir görevim bittiğinde bir yenisine başladım. İş üretmekten asla vazgeçmedim. Halkımızın, partimize yönelişini yüksek oranlara çıkarmak her koşulda birinci hedefimdir” dedi. Milletvekili adaylığına günümüzde hangi gözle bakıldığını farkında olduğunu ifade eden Gediksiz, “Ben madalyonun diğer yüzünde yer alarak, örgütüne ve halka verdiği sözleri tutmanın, gelecek dönemlerin sorumluluğunu almanın bilinciyle görevimi yerine getireceğim” şeklinde konuştu.

 
Partinin Kocaeli’de kadınlara ilerleme şansı verildiğinin ispatının görmeyi istediğini dile getiren Gediksiz, kadınların erkeklerden belki de 2-3 kat daha fazla çalıştığını söyledi. Gediksiz, “Daha fazla yıpranıyoruz. En sert tepkilerle yüzyüze geliyoruz. Karşımdaki duvarların sadece sahada kalmasını yeğliyoruz. Kimliklerimizle karar mekanizmalarında söz almak istiyoruz. 21. Yüzyılda hala kadın kimliğini aşağılayan, hor gören, şiddetle baş edemeyen uygulamaların mağduru olmak bizleri utandırıyor olsa da, örgütlü mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Birbirimiz yüreklendirdikçe tüm sorunlarımızı çözeceğimize inanıyorum. Partimin genel seçim hazırlıkları haricinde, üzerinde çalıştığım 3 proje hakkında halkımızı bilgilendirmek istiyorum.

 
Bunlardan ilki annelerin güvenilir gıda endişesi üzerine hazırladım. Organik ya da iyi tarım ürünkerine kolayca ve ucuz fiyata ulaşmak bizim kentimizde de mümkün olacak. Çiftçilerimizde, tüketicilerimizde kazanacaktır. Diğer bir projem, insanların popüler turizm merkezleri yerine her mevsim Kocaeli’ye gelmeleri için yürüteceğimiz çalışmayla binlerce kişi iş sahibi olacak. Son projemde Kocaeli’ye sanat için yeni bir soluk getirmek olacak. Projelerimin alt yapı çalışmalarına başladık. Mevcut iktidara karşı mücadelemi sahadan meclise taşımaya karar vermem, partimin Kocaeli’deki başarısını yükseltmek amacını taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat