Özdilek

Güncel

Gölcük Tersanesi kapılarını açtı

Ülkemizin en önemli kuruluşlarından olan Gölcük Tersanesi Komutanlığı, kapılarını basın mensuplarına açtı. Üretim sahasını sergileyen Tersane Komutanlığı, önümüzdeki 10 yıl içerisinde 6 tane denizaltı yapımının tamamlanacağ

24 Eylül 2014 Saat: 17:48
Gölcük Tersanesi kapılarını açtı
Gölcük Tersanesi kapılarını açtı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 11 Ekim 1926’da kurulan Gölcük Tersanesi Komutanlığı, kapılarını basın mensuplarını açtı. Ülkemizin en önemli kuruluşlarından olan Gölcük Tersanesi, üretim sahasını sergiledi. Tersanenin faaliyetleriyle ilgili bilgiler aktaran Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Mehmet Şevki Şekerefeli, bu yıl başlanan projeyle 6 tane denizaltının yapımına başlandığını, bir yıl fas aralığı koyarak 2024 yılına kadar yapımına başlanan tersanelerin teslim edileceğini açıkladı. 2029 yılına kadar tüm çalışma planlarının hazır olduğuna dikkat çeken Şekerefeli, 2024 yılından sonra milli bir dizayna sahip olacak yeni denizaltı üretimine başlanacağını duyurdu.

 

312 BİN METREKARELİK ALAN

Sabah saatlerinde başlayan programda Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Mehmet Şevki Şekerefeli, tersaneyle ilgili tanıtım brifingi verdi. Şekerefeli, “Gölcük Tersanesi ülkenin en önemli sanayi kuruluşlarından biridir. 312 bin metrekarelik toplam alana sahip tersanede, 117 bin metrekarelik kapalı çalışma alanında 23 adet fabrika ve 19 adet atölye bulunmaktadır. Deniz Kuvvet Komutanlığı’nın teknik ve materyal yönünden harbe hazırlığını en üst seviyede gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

KENDİ BATARYAMIZI ÜRETİYORUZ

Dünyada kendi bataryasını üretme yeteneğine sahip 6 fabrikadan biri olduklarını ifade eden Şekerefeli, “Dünyada kendi bataryasını üreten 6 fabrikadan biriyiz. Bu çok gerçekten çok önemli. Ayrıca fabrikamız bünyesinde su altı onarım timimizde bulunuyor. Bu konuda Türkiye’de tek kuruluşuz. Bünyemizde Araştırma Merkez Komutanlığı’da bulunuyor. Bu yönden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı tek Ar-Ge sistemine sahip kuruluşuz” diye konuştu.

 

HEDEF MİLLİ DENİZALTI

Bugüne kadar 11 adet denizaltı yaptıklarını hatırlatan Şekerefeli, komutanlık olarak hedeflerinin milli bir denizaltı üretmek olduğunu ve bunun çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Şekerefeli, “11 tane denizaltı yaptık. Ama şimdi amacımız milli bir denizaltı yapmak. Üniversitelerle birlikte çalışarak yeni ve milli bir dizayn üzerinde çalışıyoruz. Milli dizayn şu anki mevcut denizaltı yapımına göre daha pahalıya mal olacak. Ama hareket kabiliyetimiz oldukça genişleyecek ve dışa bağımlılığımız azalacak” dedi.


10 YILDA 6 DENİZALTI

Yeni başladıkları proje kapsamında 2024 yılına kadar tam 6 tane denizaltının üretimini tamamlayacaklarını açıklayan Şekerefeli, “Altı tane yeni tip denizaltının üretimine başladık. Proje 2014 yılında başladı ve 2024 yılında tamamlanmış olacak. Normalde bir denizaltının üretimi beş yıl sürüyor. Biz bir yıl fas aralığı vererek 6 tane denizaltının teslimini 2024 yılına kadar tamamlamış olacağız. Bu yeni dizayn denizaltılar 14 gün boyunca suyun altında kalabilecek şekilde tasarlanıyor. Havadan bağımsız bir denizaltı olacak” açıklamasında bulundu.

 

HER GÖREVE HAZIRIZ

Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Mehmet Şevki Şekerefeli’nin verdiği brifingin ardından sırasıyla Buhar Kuvvet Santrali, Denizaltı İnşa Blokları A Bloğu, 31/A Makine Fabrikası, Anten Overhol Atölyesi, Kalibrasyon Laboratuarları ve Denizaltı Batarya Fabrikası gezildi. Gezinin ardından kısa bir açıklama yapan Tersane Komutanı Mehmet Şevki Şekerefeli, “Biz, ordunun ve ülkemizin bize vereceği her görevi en iyi şekilde yerine getirebilecek kapasiteye sahibiz. Üretim anlamında her imkanımız mevcut. Ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat