Özdilek

Ekonomi

889 KOTO üyesinin kaydı silinecek

KOTO’nun Eylül ayı meclis toplantısında durumlarındaki değişikliği süreç içinde Oda’ya bildirmeyen 889 üyenin kayıtlarının silinmesine karar verildi.

24 Eylül 2014 Saat: 17:58
889 KOTO üyesinin kaydı silinecek
889 KOTO üyesinin kaydı silinecek

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO)’nun Eylül ayı meclis toplantısı dün Oda binasında bulunan Orhan  Kasım Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda oy birliği ile 5174 sayılı kanunun 10. Maddesi gereği, durumlarındaki değişikliği süreç içinde Oda’ya bildirmeyen 889 üyenin kayıtlarının silinmesine ve sigortacıların yeni bir meslek grubu olarak oda içerisinde faaliyet göstermesine karar verildi.


EKONOMİK DURUMU ANALİZ ETTİ

Ticaret Odası Barolar Birliği(TOBB)’nin her kente danışman ataması ile KOTO’nun akademik danışmanı olan  Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda İşletme Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Halit Keskin, Türkiye’nin genel ekonomik durumunu analiz ederek üyelere aktardı.


‘TEKNOLOJİYİ TRANSFER EDEN ÜLKEYİZ’

Sunumunda istatistiksel çalışmaların analizlerine yer veren Keskin, Türkiye’nin dünyadaki en büyük 16 ekonomi arasında olduğu bilgisini aktardı. 2023 hedefinin de ilk 10’da yer almak olduğunu ancak buna rağmen teknoloji transfer eden ülke konumunda yer aldığımızı belirterek, “Bu bizim kaderimiz değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde devlet desteği ve yönlendirmesi olmadan istikrarlı teknolojik gelişme sağlanamaz” ifadelerini kullandı.


453 ÜYEYE SERTİFİKA

Aylık faaliyet raporunu sunan KOTO Başkanı Murat Özdağ, KOTO Akademi’de 453 kişiye diplomalarını teslim ettiklerini belirterek Abhazya heyetinin ziyareti ile komşu ülkelerin ilimize seyahat turları düzenlemesine karar verdiklerini, su baskınında zarar gören iş yerleri için kriz masası oluşturarak yardımcı olduklarını, ilimizde turizmi canlandırmak adına Trabzon ve Rize illerindeki odaları ziyaret ettiklerini ve sık sık gerçekleştirdikleri üye anketleri ile analizlerde bulunduklarını aktardı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat