Özdilek

Güncel

"İzmit Lisesi taşınmamalıdır"

İzmit Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu, lisenin taşınacak olmasına sert tepki gösterdi.

20 Aralık 2014 Saat: 16:55
"İzmit Lisesi taşınmamalıdır"
"İzmit Lisesi taşınmamalıdır"

İzmit Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu, lisenin önümüzdeki günlerde yıkılacak olan İzmit Cezaevi’ne taşınmasına sert tepki gösterdi. Kuruluşu 1887’ye kadar dayanan İzmit Lisesi ile ilgili bu kararın yanlış olduğunu vurgulayan yönetim, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Okulumuz 127 yıllık tarihi ile ilimizin en önemli eğitim simgelerinden biridir. Derneğimizin kuruluş ve var olma nedenlerinin birincisi, okulumuzun varlığını korumaktır. Dünyanın her köşesinde mezunları bulunan, İzmit'in ismiyle özdeşleşmiş tek eğitim kurumu olan okulumuz, hem İzmit hem de mezunları için her zaman gurur kaynağı olmuştur.

 

DİKKATE ALINMALI
Binlerce İzmit Liselimiz geleneksel pilav günlerimizde İzmit Lisesi bahçesinde bir araya gelerek o günlere ait okul resimleriyle hala anılarını tazelemektedirler. Öğretmenleri ve arkadaşları ile birlikte olmak için, bir sonraki senenin pilav gününü heyecanla beklemektedirler. Geçmişten günümüze mezun olanlar ve onların unutulmaz öğretmenleriyle bir araya geldiğimiz bu özel günlerimiz, İzmit Lisesi bahçesinde bir anlam kazanmakta ve hayat bulmaktadır. Derneğimiz bu geleneği on yedi yıldır aynı heyecan ve coşkuyla yaşatmaktadır. İzmit Lisesi; mesleklerinin zirvesinde olan kişileri bünyesinden çıkarmanın haklı gururu ile her zaman örnek gösterilen, gıpta edilen bir eğitim ve kültür yuvası olmuştur. Bu eğitim yuvamız yerinde kalmalıdır. Tüm İzmit Liselilerin ve İzmitlilerin bu konu ile ilgili hassasiyetleri dikkate alınmalıdır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat