Özdilek

Siyaset

Selahattin Demirtaş Kocaeli'nde iktidarı eleştirdi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun "ismine ihanet ettin" sözüne yanıt verdi ve "Sen ismimi söylemesen bile kıyamette ismimizle çağıracaklar" dedi

6 Mayıs 2015 Saat: 01:10
Selahattin Demirtaş Kocaeli'nde iktidarı eleştirdi
Selahattin Demirtaş Kocaeli'nde iktidarı eleştirdi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kocaeli'nde düzenlenen mitingde konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun "Sana Selahattin demeyeceğim. Selahaddin Eyyubi'nin adını taşıyamaz. Sen bu isme ihanet ettin" sözüne yanıt veren Selahattin Demirtaş, şunları söyledi:
"Kıyamet, mahşer gününde ismimizle çağıracaklar. Sen ismimi söylemesen bile kıyamette ismimizle çağıracaklar. Sana da bana da soracaklar. O gün geldiğinde bize sorulacak sorular arasında Diyanet İşleri Başkanlığı yoktur. Bize din bilgisi sormayacaklar, imanımızı soracaklar"

DEMOKRASİ YA DA TEK ADAMLIK

7 Haziran'da ya özgür, demokratik, eşitlikçi, adil bir yaşam, barış içinde bir yaşam, Türkiye 'nin her ilinde hiç kimsenin korkmadan, çekinmeden, kimliğinden, mezhebinden, dininden utanmadan, horlanmadan, çekinmeden yaşayacağı bir ülke ya da diktatörlük, tek adamlık sultası ve onun baskısı altında inleyen bir ülke tercihinde bulunulacak. Aslında iki parti yarışacak. Biz ve diktatör yanlıları. Yani ezilenlerin, çalışanların, alın teriyle üretenlerin, namusuyla yaşayan, helal lokma yiyenlerin partisi, bir de hırsızların, soyguncuların, talancıların partisi; halkın huzuruna çıkacağız. 

EN BÜYÜK VERGİYİ SİZ ÖDÜYORSUNUZ

Hepiniz alın terinizle üretip ülke ekonomisine katkı sağlıyorsunuz. Cumhurbaşkanı'nın bilmediği asgari ücret var ya 'bin lira' deyip geçtiği, 949 lira ile çalışmak zorunda kalan asgari ücretliler. Sizler bu ülkenin yüzde 80 varlığını alın terinizle üretiyorsunuz. Sizler üretirken en büyük vergiyi ödüyorsunuz. Maaşla çalışanlar, sizin vergileriniz peşin kesiyorlar. Neredeyse yüzde 95 vergi sizin cebinizden çıkıyor"dedi. 

ASGARİ ÜCRET 1800 TL

Bu ülkede hırsızlık, yolsuzluk, israf olmasın, değil emekliye bin 800, 3 bin 600 lira verseniz bile ülkenin kaynağı bitmez. Dünyanın en zengin coğrafyalarından birinde yaşıyoruz. Sağlıklı yatırım ve büyüme politikasıyla üreticiyi, çiftçiyi, hayvancılığı, esnafı geliştirirsek zaten asgari ücret bin 800 liranın çok üzerine kendiliğinden çıkacak. 

BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜREMEYECEKLER

7 Haziran'da barajı aştığımızda göreceksiniz, din tüccarları, faşizmden, ırkçılıktan beslenenler bu topraklarda bizi birbirimize düşüremeyecekler. Ne yapacağız, sabırla, inatla, kararlılıkla çalışacağız. Mesajı her eve götüreceğiz. Bu ülkede barış, huzur, kardeşlik içinde, eşit ve adaletli yaşam kurmak istiyoruz"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat