Özdilek

Eğitim

Müdürler Kıyımını Protesto Ettiler

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim kurumları yöneticileri görevlendirmesine ilişkin yönetmeliğin ardından ülke genelinde 4 yılı dolduran okul müdürlerinin puanlama sistemi sonucunda görevlerinden alınması protesto edildi

25 Ağustos 2014 Saat: 23:36
Müdürler Kıyımını Protesto Ettiler
Müdürler Kıyımını Protesto Ettiler

 Belediye İş Hanı önünde basın açıklaması yapan sendika üyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin  destek verdiği basın açıklamasını Eğitim Sen Şube Başkanı Suca Omurca yaptı.

 

Puanlama sistemiyle Kocaeli’de 4 yılını dolduran çok sayıda okul müdürünün görevine son verildiğini ifade eden Suca Omurca, “Kocaeli’de okul müdürlüğünde 4 yılını dolduran 383 okul müdüründen 214’ü 76 puan altında puan alarak   baraj puanı olan 75 puanın altında puan baraj altında kaldı. 169 okul müdürü ise 75 puanın üzerinde puan alarak barajı aştı. Söz konusu değerlendirme puanları  eğitim kurumu müdürleri ile tek bir gün  çalışmamış   siyaseten atanmış müdürler tarafından verildi. Bu durumun peşini bırakmayacağız. Yargı yoluyla hakkımızı arayacağız” dedi.

 

İlimizde 4 yılını tamamlayan okul müdürlerinin tekrar  göreve atanabilmesi hususunda yapılan değerlendirmelerin tamamen siyasi olduğu dile getirildi. . Eğitim-bir-sen ve Akp hükümetinin listeler hazırlayıp hakkaniyet ölçüsüne bakılmaksızın  yapmış oldukları puan değerlendirmesi usul esaslarına aykırıdır. Sebebine gelince; vekaleten atanan henüz 2 ayını bile doldurmamış izmit ilçe milli eğitim müdürü ve 2 şube müdürünü okul müdürlerinin ne adını nede okulun yerini bilmedikleri gibi bu şahısların neye göre puan verdikleride anlaşılmamaktadır. İlçemizde bu kadar çalışkan ve eğitimi iyi bilen Türkiyenin her tarafında çalışmış işinin ehli olan bu insanlara hem hakaret edilmiş hemde haksızlık yapılmıştır. Yakınen tanıdığımız merhametli, öğrencilerini seven, öğretmenlerine saygılı, çalışkan, genel lise olmasına rağmen okulundan tıp fakültesine öğrenci çıkartabilmiş, herkesçe sevilen ve sayılan , okulu için gecesinin gündüzüne katan ve her türlü fedakarlığı yapan, gerek il gerekse ilçe milli eğitiminin gözde okul müdürlerinde 4. Eğitim bölgesinin kordinatör müdürü olarak çalışmış, yüzlerce soruşturma dosyasında muhakkik görevi almış ve aynı zamanda il disiplin kurulunda 2 yıl çalışmış, bu işlerin hepsini son dört yılında başarıyla yapmış olan  Mehmet ali paşa daki Namık Kemal Anadolu Lisesi müdürü Sayın seyfettin BAHADIR’A 75 puan verilmemesi düşündürücü bir durumdur.

Bu ve buna benzer şekilde şehrimizi en güzel şekilde temsil eden diğer okul  müdürlerimize yapılan bu haksızlığın ivedi bir şekilde iadesini istendiğini dile getirildi.  Hukuksal olarak gerekli tüm girişimlerin yapılacağı ifade edildi.      

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat