Özdilek

Ekonomi

Renault, ALASKAN Konsepti İle pick-up pazarına girmeye karar verdi

Renault, ALASKAN Konsepti günyüzüne çıkarıyor ve hafif ticari araç pazarındaki iddialı hedeflerini açıklıyor

4 Eylül 2015 Saat: 23:18
Renault, ALASKAN Konsepti İle pick-up pazarına girmeye karar verdi
Renault, ALASKAN Konsepti İle pick-up pazarına girmeye karar verdi

Tam 17 yıldır Avrupa’nın 1 numaralı Hafif Ticari Araç markası konumunda olan Renault Grubu, Güney Amerika ve Afrika pazarlarında sahip olduğu güçlü bölgesel pozisyonuna ilave olarak, Global arenada vites yükseltiyor. Hedef, Hafif Ticari Araç pazarındaki bölgesel zirve pozisyonunu, Global arenada da sergilemek.

Renault bu hedefine ulaşabilmek amacıyla, küresel Hafif Ticari Araç pazarının üçte birinden fazlasına denk gelen pick-up pazarına girmeye karar verdi. Haziran 2015’te Buenos Aires’te Güney Amerika pazarına yönelik lanse edilen Renault Duster Oroch’un yanı sıra, küresel yeni aracı işaret eden ALASKAN pick-up konseptini 3 Eylül’de ilk gösterimi gerçekleştiriyor.

Renault, ürün ve pazar politikalarına paralel olarak Hafif Ticari Araç müşterilerine ve kullanıcılarına hizmet verme konusunda küresel uzmanlığı olan Renault Pro+ hizmetini de lanse ediyor. Kişiye özel ürün ve hizmetler sunmanın yanı sıra, alanında uzman olan Renault Pro+ şebekesi, tanıtımdan satış sonrası servise kadar ticari müşterilere her adımda ayrıcalıklı deneyimler yaşatacak. Renault Pro+ uzman markası, Renault’un müşteri memnuniyeti anlayışını bünyesinde barındırıyor ve markanın küresel hedefleri yolunda planlarının ayrılmaz parçasını oluşturuyor.

“ Yenilenen ürün gamımız, yeni hizmetler ve daha da geliştirilmiş müşteri deneyimimiz sayesinde profesyonel ve özel müşterilerimizin beklentilerine cevap vermek üzere Küresel Büyüme Planımızı hayata geçirmeye hazırız.”

Ashwani Gupta – Başkan Yardımcısı, Hafif Ticari Araç Direktörü

01

Renault, bir tonluk “Show truck” ALASKAN Konsept’in ilk gösterimini gerçekleştiriyor

 

Renault, Duster Oroch’un ardından ALASKAN Konsepti gün yüzüne çıkarıyor. ALASKAN Konsept, sürekli büyüyen pick-up pazarında yeni müşteriler kazanmaya yönelik büyük bir adımı ifade ediyor. Pick-up’lar küresel hafif ticari satışlarının üçte birinden fazlasına denk geliyor ve Renault’un ürün gamında yepyeni bir sayfa açıyor.

ALASKAN Konsept küresel çapta etki yaratacak olan gelecek modelin yolunu açıyor. Bir ton taşıma kapasitesini hem ticari hem de bireysel müşterilerin gereksinimlerini karşılayacak modern ve atletik tasarımla birleştiriyor.

ALASKAN Konsept: sağlam, atletik ve modern bir tasarım

ALASKAN Konsept’in statü sahibi ve sağlam tasarımı pick-up segmentinden beklenen estetik unsurlar ile kusursuz biçimde bir araya getirilirken Renault markasının tasarım kodlarına sadık kalındı.

.

Dikkat Çekici Tasarım:

İddialı ve statü sahibi ALASKAN Konsept’in boyutları güçlü bir duruş sunuyor.

Hem sağlam hem de atletik tasarımı 21 inçlik jantlarla tamamlanıyor,

Yüksek teknolojili mühendislik ve sağlamlığı bir araya getiriyor.

ALASKAN, göz alıcı tasarım, pick-up dünyasına modern ve estetik bir dokunuş getirirken Renault tasarım özelliklerini de bünyesinde barındırıyor:

Daha büyük ve çarpıcı logo,

Sağlamlık ve kaslı görünümü vurgulayan dört bölümlü kaput,

Özel Saten cilalı boya seçenekleri,

Kapı aynalarında, fren kaliperlerinde, jant göbeklerinde ve ön çekme kancasında ALASKAN Konsept’in duruşuna katkı sağlayan mavi ve sarı detaylar,

“Bommerang” farlar (C-şeklinde),

Tam-LED aydınlatmalar

“Tasarım anlamımda ALASKAN Konsept, pick-up segmentindeki kodlara uyum sağlıyor: etkileyici boyutlar, güç ve sağlamlık hissi veren kaslı yapı. Bunun yanı sıra özellikle aracın ön tasarımına statü göstergesi olan etkileyici bir Renault dokunuşu ekledik.”Laurens van den Acker – Endüstriyel Tasarım Direktörü

ALASKAN Konsept, mevcut Master serisinde kullanılan ve kendini kanıtlamış olandört silindirli Twin turbo dizel motor ile donatıldı:

Twin (çift) turbo teknolojisi: düşük motor hızlarında pürüzsüz hızlanma sağlayan küçük bir turbo ile birlikte yüksek devirlerde kullanılan büyük bir turbo,

Eşdeğeri olan ortalama motorlardan daha hafif olan uzunlamasına yerleştirilmiş Twin turbo

Sıra dışı hızlanma performansı, sınıfında lider yakıt tasarrufu ve CO2 emisyonları.

ALASKAN Konsept: üç farklı dünyada hayattan

En fazlasını elde etmek üzere tasarlandı

ALASKAN Konsept üç farklı dünyada hayattan en fazlasını elde etmek üzere tasarlandı: ticari ve özel kullanım ile birlikte günlük kullanım.

Ticari kullanıcıların gereksinimlerine kusursuz uyum:

Mükemmel yol tutuşu için güçlü şasi, arttırılmış yerden yükseklik ve sıra dışı sürüş konforu,

Beş yolcu ile birlikte bir tondan fazla yük taşıma kapasitesi ve geniş yükleme alanı,

Ekipman sabitleme imkânı sunan üç adet uzunlamasına donatılan yükleme alanı,

Yükleme alanının her iki yanında yer alan ilave saklama gözleri

Sınıfının en iyisi durumundaki yakıt tasarrufu ve etkileyici güç ve hızlanma performansı.

ALASKAN Konsept iş dışı ya da hafta sonu kullanım için de mükemmel bir arkadaş:

Uzun yolda kullanım, macera ve spor deneyimleri için ideal. Dağ bisikletlerini, kamp gereçlerini, sörf malzemeleri, vs. rahatlıkla taşımanıza imkân veren geniş yükleme alanı. Outdoor aksesuarları (yükleme alanı örtüleri, kapakları, vs.) da sunuluyor,

Ekipman ve internet bağlantısı ile birlikte üst düzey seyahat konforu,

Kapı aynası muhafazalarında yer alan kamera sayesinde geçtiğiniz yerlerdeki manzarayı filme alma imkânı

Günlük kullanıma uygun:

21 inçlik jantları, sürüş konforu ve pick-up dünyasına yeni bir soluk getiren modern stili ile geniş iç mekan hacmine sahip

Sportif, çekici bir çizgi:

• C-şekilli sinyal lambaları ile çevrelenen alüminyum detaylı büyük “LED PURE VISION“ arka lambalar,

• Merkezi alüminyum egzoz borusu ile vurgulanan sofistike arka kısım.

HASSELBLAD VE ALASKAN KONSEPT

ALASKAN Konsept’in kullanımda çok yönlülüğünü öne çıkarmak için Renault, Hasselblad ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. Hasselblad, kamera ve fotoğraf ekipmanları üreten İsveçli bir üretici. Söz konusu marka insanları ilk kez Ay’a taşıyan Apollo uzay programına sağladığı fotoğraf ekipmanları ile tanınıyor.

Bu ortaklık sayesinde her iki marka da Paul adını verdikleri bir kimlik yarattılar. Paul bir fotoğrafçı ve ALASKAN Konsept onun için kusursuz bir araç.

ALASKAN Konsept, internete bağlı maceranın kusursuz dünyası. Uluslararası dergilere çalışan bir fotoğrafçı olarak Paul, her nereye giderse gitsin aracında profesyonel Hasselblad ekipmanları taşıyor. Üstelik bunu hem aşırı sıcak hem de çok soğuk iklimlerde yapıyor. Paul ALASKAN Konsept ’ini aynı zamanda gezinti amaçlı da kullanıyor. Bu araç ona ve ailesine her durumda mükemmel çözümler sunuyor. Ve konu arkadaşlarıyla zaman geçirmek olduğunda Paul, bir kaç dakika içinde ALASKAN Konsept’ inin tozunu alıyor ve göz alıcı aracını gururla park ediyor.

Video media.renault.com’dan izlenebilir

Yeni 1 Tonluk Pick-Up, ALASKAN Konseptine yakın olacak

Seri üretim versiyonlarının tasarımı ALASKAN Konsept ruhunu eksiksiz bir şekilde yansıtacak ve aynı boyutlarda olacak,

Çok çeşitli gövde tipleri ve güç aktarma organı seçenekleri sunulacak,

Hem ticari, hem de günlük kullanıma yönelik kusursuz bir pick-up. Bu araç Renault Captur ve Kadjar gibi modellerinden elde edilen crossover know-how’ını bünyesinde barındırıyor.

Bir ton taşıma kapasitesine sahip bu yeni pick-up 2016’nın ilk yarısında tanıtılacak

02

Renault, Hafif Ticari Araç pazarındaki hedeflerini ortaya koyuyor

17 yıldan beri Avrupa’nın 1 numaralı Hafif Ticari Araç markası olan ve hem Güney Amerika hem de Afrika pazarlarında sahip olduğu güçlü pozisyona rağmen Renault Grubu uluslararası arenada vites yükseltiyor. Hedef, Hafif Ticari Araç pazarındaki bölgesel zirve pozisyonunu, Global arenada da sergilemek. Hafif Ticari Araçlar, 2014 yılında gerçekleştirilen 14 milyondan fazla satış ile önemli bir stratejik pazar durumunda.

Renault, bu hedefe ulaşmak amacıyla iddialı bir ürün sunmakla birlikte sağlam ortaklıklar da kurdu. Bu esnada Renault Pro+ uzman marka sayesinde müşterilerine eşsiz bir deneyim sunmayı da başarıyor.

Çok yönlü bir girişim: ürünler, pazarlar ve ortaklıklar

Renault Hafif Ticari Araçlar departmanı ALASKAN Konsept ile birlikte yepyeni ve tutku dolu bir ürünü ortaya koyuyor. Bu yoldaki kilometre taşları şu şekilde sıralanabilir:

Yenilenmiş bir Hafif Ticari Araç gamı:

• 2014’te yeni Trafic ve yeni Master 2014,

• 2013 ortasında yeni Kangoo.

Yeni Renault Trafic (270 farklı çeşit):

• Yepyeni bir araç ve gerçek bir mobil ofis,

• 2015 Haziran sonuna kadar 40 bine varan satış rakamı; bu rakam, 2014’ün aynı dönemine göre yüzde 12,5’luk artış anlamına geliyor,

• Fransa’da 2015 Argus TrophyWhat Van? ödülü ve İngiltere’de “geniş görüşlü” ayna için inovasyon ödülü, Finlandiya’da Yılın Van’ı, Almanya’da ve Hırvatistan’da En İyi Hafif Ticari Araç ödülleri de dahil olmak üzere pek çok ödül sahibi.

“Yeni Trafic 1,6 milyon adetten fazla satan bir önceki neslin yerine geçiyor. Yeni Trafic pek çok ödüle layık görüldü, bünyesinde çok çeşitli yenilikler barındırıyor ki buna “geniş görüşlü” ayna ve mobil ofis özelliği de dahil.”

Pascal Schmitt - Global Ticari Direktör, Hafif Ticari Araçlar Bölümü

Yeni Renault Master (350 farklı varyasyon):

• Yeni ön tasarım, yenilenmiş motor yelpazesi, en yeni teknolojiler (ESC, Extended Grip, “geniş görüşlü“

Ayna, vs. dahil.

Elektrikli hafif ticari araçlar:

• Renault elektrikli HAFİF TİCARİ ARAÇ gamını sunan ilk üretici oldu (Kangoo Z.E. ve Twizy Cargo),

• Kangoo Z.E. 45 ülkede pazarlanıyor.

Renault pick-up pazarında da yeni bir girişime öncülü ediyor. Pick-up pazarı 2014 yılında satılan araçların 5 milyondan fazlasına denk geliyor.

Küresel HAFİF TİCARİ ARAÇ pazarındaki büyüme üç farklı sınıf içeren ve sürekli genişleyen pick-up sayesinde gerçekleşiyor :

• Yarım tonluk pick-up’lar: Küresel pazarın yüzde 3’ü; 2014 ve 2019 arası yüzde 35’lik büyüme perspektifi,

• Bir tonluk pick-up’lar: Küresel pazarın yüzde 17’si; 2014 ve 2019 arası yüzde 19’luk büyüme perspektifi,

• Tam boy pick-up’lar: Küresel pazarın yüzde 18’i; (Amerika ve Kanada’da yüzde 90).

Renault’nun pick-up pazar atağı: dört kademeli bir strateji

• Duster Oroch Concept: Ekim 2014’te Sao Paulo, Brezilya’da gözler önüne serildi,

• Duster Oroch: Haziran 2015’te Buenos Aires, Arjantin’de gözler önüne serildi

• ALASKAN Konsept: Paris, Fransa’da gözler önüne seriliyor,

• Bir tonluk pick-up dünya çapında 2016’nın ilk yarısında sunulacak.

Latin Amerika için yine Latin Amerika’da tasarlanan Renault Duster Oroch

Renault Duster Oroch, aynı zamanda Renault Duster’da da kullanılan Sport Utility Araç platformu üzerinde tasarlanan tek pick-up.

Dört kapılı, beş koltuklu söz konusu araç, cömert yükleme alanı ile eşsiz özellikler taşıyor. Araç Duster’ın stilinden, ekipmanlarından ve aksesuarlarından esintiler taşıyor ve pek çok inovasyonu bünyesinde barındırıyor. Sahip olduğu araç-içi ekipman paketi C-segmenti SUV’lar ile boy ölçüşecek özellikte.

Sayısız aksesuar seçenekleri sayesinde kullanım biçimine göre aracı kişiselleştirmek mümkün oluyor. Renault Duster küresel bir başarıya dönüştü. Bu araç Grubun en çok satan modeli oldu: 2014 senesinde yaklaşık 100 ülkede 400, bin adet.

Renault Pro+ global uzman markanın lansmanı

Renault, ticari müşterilerin gereksinimlerine eksiksiz cevap verecek uzman bir marka yarattı: Renault Pro+

Renault Pro+: küresel hedeflere sahip uzman marka

Renault Pro+ lanse ediliyor: söz konusu hizmet kişiye özel ürünler ve iyi eğitilmiş uzman şebekesi ile Hafif Ticari Araç kullanıcılarına ve müşterilerine gerekli hizmeti sunuyor,

Şu ana kadar Pro+ ismi Renault HAFİF TİCARİ ARAÇ’larının uzman şebekesine verilen isimdi. Bu hizmet sayesinde HAFİF TİCARİ ARAÇ alıcılarına ve kullanıcılarına belirli satış noktalarında hizmetler veriliyordu,

Şimdi ise uzman bir marka olarak bu şebekeye ek olarak Renault Pro+, Renault’nun HAFİF TİCARİ ARAÇ müşterilerine en doğru aracı araştırıp satın almaktan kullanım ömrü boyunca pozitif müşteri deneyimi yaşatmaya kadar pek çok hizmeti sunacak,

Renault Pro+ uzman markası Renault’nun HAFİF TİCARİ ARAÇ müşterilerine yönelik tutkularını küresel çapta yerine getirecek.

“Uzman bir marka olarak Renault Pro+ kullanılması HAFİF TİCARİ ARAÇ müşterilerinin gereksinimlerini karşılamaya yönelik en iyi çözümdür. Sunduğumuz müşteri deneyimi sahip olduğumuz know-how sayesinde genişleyecek ve hem ürünler hem de hizmetler çeşitlenecek.”

Fabien Goulmy - Renault Pro+ Markası Genel Müdürü

Bazı Renault Pro+ ürünleri

Renault Pro+ markasının HAFİF TİCARİ ARAÇ müşterilerine sunduğu farklı hizmetler bulunuyor:

Renault’nun HAFİF TİCARİ ARAÇ ürün gamındaki kişiye özel araçlar (640’tan fazla versiyon) ve her tür müşteri gereksinimine hitap eden belirli uyarlamalar,

“Geniş görüşlü” ayna gibi sürücü ve yolcu emniyetini artıran inovasyonlar,

Trafic ve Master’ın Mobil Ofis’lerinde göze çarpan ‘Easy Experience’ özelliği,

Üstün Renault Pro+ hizmetleri

2020 senesinde dünya nüfusunun %80’i internete bağlı olacak. İnternet sürekli olarak müşteriler ve üreticiler arasındaki ara yüzde önemli rol oynayacak:

Renault Pro+ müşterilere her aşamada yardımcı olacak: internet üzerinden yeni araç arayıp bulma; servis ve onarım gereksinimleri, vs.

Renault Pro+ tarafından sunulan hizmetler pazarlara göre çok az farklılık gösterecek:

Bazı hizmetler HAFİF TİCARİ ARAÇ alıcıları üzerinde yoğunlaşıyor: örneğin Fransa ve Polonya’daki Dönüştürücü Araç Finansmanı Renault Pro+ uzman markası sayesinde daha da yaygınlaşacak,

Diğer özel hizmetler ülkelere göre değişkenlik gösterebilecek şekilde geliştirilecek. Örneğin araç dönüştürme finansman, esnaflara yönelik sigorta planları veya kullanılmış HAFİF TİCARİ ARAÇ programları gibi.

Renault Pro+: uzmanlardan oluşan bir şebeke

Günümüzde dünya çapında yaklaşık 600 bayi HAFİF TİCARİ ARAÇ müşterilerine Pro+ hizmeti sunuyor.

Renault Pro+ şebekesi ticari müşterilerin gereksinimlerini karşılamaya yönelik olarak geliştirildi. Bu kapsamda uzatılmış hizmet saatleri, hızlı hizmet, bekleme esnasında teşhis ve yedek araç tahsisi gibi ayrıcalıklı hizmetler yer alıyor.

.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat