Özdilek

Siyaset

CHP’den siyah çelenkli protesto

Tüm yurt genelinde yolsuzluk operasyonlarına takipsizlik veren mahkeme kararını protesto etmek için Kocaeli CHP il ve ilçe örgütü adliye önüne siyah çelenk bıraktı.

20 Ekim 2014 Saat: 17:10
CHP’den siyah çelenkli protesto
CHP’den siyah çelenkli protesto

7-25 Aralık tarihlerinde yapılan yolsuzluk operasyonlarına takipsizlik kararı veren mahkeme heyetini protesto eden CHP Örgütü, Türkiye’nin 81 ilinde adliye binalarına siyah çelenk bıraktı. İlimizde de CHP İl ve İlçe Örgütleri adliye binası önüne çelenk bıraktı. Çelenk bırakma eylemine CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

 

‘HUKUK KURALLARI ÇERÇEVESİNDE OLMALI’

Çelenk bırakma merasimi ardından konuşan Yalçın Kuşkan, “Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi17-25 Aralık ‘Hırsızlar Haftası’  olsun ve hırsızlar tarafından AKP Genel Merkez’inde kutlansın. Tüm yurttaşların beklentisi gibi bizim de bu operasyondan beklentimiz, soruşturmanın hukuk kuralları içerisinde  sonuna kadar götürülerek kamu vicdanını tatmin edecek şekilde sonuçlandırılması idi” dedi.

 

‘BEKLENTİLER BOŞA ÇIKARILDI’

Operasyon sonrası yaşanan gelişmelerin, yapılan yasal düzenlemelerin ve sonunda da verilen takipsizlik  kararının beklentilerini boşa çıkardığını kaydeden Kuşkan, “İktidarı boyunca uçan kuşa bile dava açan ve açtığı bütün davalardan sonuç elde etmek için çabalayan AKP, dava konusu kendisi olunca bütün imkanlarını, yolsuzlukları örtbas etmek için kullanmaktadır” şeklinde konuştu.

 

‘YARGI BAĞIMSIZLIĞI TARTIŞMADA’

Yalçın Kuşkan son olarak, “Bugün 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ile ilgili verilen takipsizlik kararı, AKP hükümetinin yargı bağımsızlığını iyice tartışma alanına sokmuştur. Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi17-25 Aralık ‘Hırsızlar Haftası’  olsun ve hırsızlar tarafından AKP Genel Merkez’inde kutlansın” dedi. Alkışlı protestonun ardından grup dağıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat