Özdilek

Kültür/Sanat

Bu kez gazeteciler yarışacak

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, genç gazetecileri teşvik etmek ve başarılı çalışmaları ödüllendirmek amacıyla görüntülü ve yazılı haber, fotoğraf, mizanpaj ve röportaj dalında yarışma düzenliyor.

28 Kasım 2014 Saat: 15:57

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, 16 Ocak Basın Onur günü kutlamaları kapsamında bu yıl 5 ayrı dal da yarışma düzenliyor. Her yıl Kocaeli’de bir mesleki büyüğün adını yaşatmayı da hedefleyen yarışmaya, ilk yıl Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucularından ve eski başkanlarından, uzun yıllar TRT'nin ilimizdeki temsilciliğini yapan Kazım Ertek ismi verildi.

 

SON GÜN 1 OCAK

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti 1. Kazım Ertek Gazetecilik Yarışması ödülleri, 16 Ocak Basın Onur günü’nde düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edilecek. Gazeteciler,  görüntülü ve yazılı haber, fotoğraf, mizanpaj (sayfa düzeni) ve röportaj kategorilerinde açılacak yarışmaya, 1 Ocak 2015 tarihine kadar, bu yıl yayımlanan eserleriyle katılabilecek.

 

KAZIM ERTEK GAZETECİLİK YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ  ve KAPSAM

1- Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti 1. Kazım Ertek Gazetecilik Yarışması, gazetecilerin mesleki gelişmelerini sağlamak, her yıl başarılı çalışmaları özendirip, ödüllendirmek ve bunları gelecek kuşaklara birer "Örnek" olarak sunabilmek amacıyla  düzenlenmiştir.

2- Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti 1. Kazım Ertek Gazetecilik Yarışması Kocaeli’de faaliyet gösteren meslektaşlarımıza açıktır.

3- Yarışma şu ana dallarda düzenlenir:
   a) Haber
   b) Haber fotoğrafı
   c) Röportaj

   d) Sayfa düzeni (mizanpaj)

   e) Görüntülü haber

 

KATILIM KOŞULLARI

4- Yarışmaya katılacak eserlerin 2014 yılı içerisinde yayınlanması gereklidir.
5-. Her yarışmacı yarışmaya ancak üç dalda katılabilir.
6- Uluslararası yarışmalar dışında, başka kuruluşların düzenledikleri yarışmalarda ödül almış eserler, bu yarışmalara katılamaz. Bu durum Seçici Kurul kararının açıklanmasından sonra anlaşılırsa, karar iptal edilir ve ödül geri alınır.
7- Yarışmalara gazete, televizyon ve internet medyasında yayınlanan eserleriyle katılanlar:
a) Yarışmacıların, eserlerinin yayınlandığı gazete, dergi ve internet sayfa çıktısının bir adedini, on fotokopisini;
b) Fotoğraf dalında yarışmaya katılanların, eserlerinin yer aldığı yayından bir adedi ile fotoğrafların orijinal baskısını (18x24 ebadında).
c) Sayfa düzeni dalında yarışmaya katılanların, eserlerini gösteren gazeteden 1 örneği ile onar fotokopisini, bu sayfa düzenini kendilerine ait olduğunu onaylayan, gazete yönetiminden alınacak bir belgeyi.
d) İmzasız veya rumuzlu eserlerin yarışmacıya ait olduğunu onaylayan ve eserlerin yayınlandığı gazete, dergi ve internet sitesi sorumlusundan alınacak bir belgeyi, başvuru  formuna eklemeleri gerekmektedir.
8- Ajans bültenlerinde yer alan eserleriyle yarışmaya katılanlar:
a) Gazete, dergi, internet sitesi ve TV’de yayınlanan eserlerin kendilerine ait olduğunu onaylayan, ajans sorumlu müdüründen alınacak bir belgeyi
b) Eserin yayınlandığı ajans bülteninin orijinali ile on adet fotokopisi
c) Eserler yazılı basında yayınlanmışsa, gazete veya dergilerden bir adedini ve ön fotokopisi
d) Ajanslarda görevli olanlar fotoğraf dalında yarışmaya katılıyorlarsa, fotoğraflardan 18x24 ebadında karta basılı bir adedini, ayrıca fotoğrafların yayınlandığı gazete veya derginin bir adedini, on fotokopisini başvuru formuna eklemeleri gerekmektedir.
9-Yarışmaya televizyonlarda yayınlanan eserleriyle katılanlar:
a) Yayınlanan eserlerin orijinal metinlerini
b) Yayın tarihi, adı, süresi ile bu eserlerin yarışmacıya (kolektif  bir yapımsa yarışmacılara) ait olduğunu belirten ve kurumun yetkilisinden alınacak onaylı bir belgeyi.
c) TV’de yayınlanan eserlerin görüntü CD’leri Seçici Kurul tarafından incelenecektir.

 

SEÇİCİ KURUL

10- Seçici Kurul üyeleri Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun daveti ile İletişim Fakültesi dekan ve öğretim üyeleri, basın meslek kuruluşlarının başkan veya temsilcileri, üye meslek örgütü temsilcilerinden oluşur. Seçici kurul 10 üyeden oluşur.
11-  Yarışmaya katılanlar Seçici Kurul üyesi olamaz.

 

SEÇİCİ KURUL DEĞERLENDİRME

13- Seçici Kurul üyeleri eserlere 40’dan aşağı, 100’den yukarı olmamak, 5 ve katları rakamlar yazmak koşuluyla puanlamasını yapar. Değerlendirmede eşit puan almış eserler olursa, bunların değerlendirmesi kendi aralarında yeniden puanlama yapılarak sonuçlandırılır. Kurul, değerlendirmenin sonucunu bir tutanakla Yönetim Kurulu’na iletir.
Yarışma sonuçları Yönetim Kurulu’nca açıklanır.


ÖDÜLLER

14- Seçici Kurul değerlendirmeleri sonucunda, ortalama 70’in üzerinde en yüksek puanı alan 3 eserin sahibine ödül verilir. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti 1. Kazım Ertek Gazetecilik Yarışması’nda, her dalda ilk üçe bir ödül verilir. Seçici Kurul, değer gördüğü her dalda 1 esere 250 TL mansiyon Ödülü verebilir.

 

Başvurular 28 Kasım 2014’te başlayacak ve 1 Ocak 2015 tarihinde son bulacaktır.

Meslektaşlarımız katılacakları eserleri Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’ne teslim edecektir.

Dosya teslimleri büyük zarf içersinde olacak şekilde ağızları kapatılmış olarak teslimleri gerekmektedir. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat