Özdilek

Kültür/Sanat

Engelli çocukların tiyatro buluşması

Zihinsel engelli çocuklar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen “Zümrüd-ü Anka” isimli tiyatro oyununu izledi

4 Aralık 2014 Saat: 21:44
Engelli çocukların tiyatro buluşması
Engelli çocukların tiyatro buluşması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen “Zümrüd-ü Anka” isimli oyunda 3 Aralık Engelliler Günü sebebiyle zihinsel engelli çocuklar tiyatro ile buluştu. Oyunun sonunda oyuncularla sohbet etmek isteyen engelli çocuklar tiyatro oyuncuları tarafından sevgiyle karşılandı. Bir süre sahnede sohbet ettikten sonra okullarına geri dönen engelli çocukların, oyunun finalinde böyle bir jestle uğurlanmaktan duydukları mutluluk gözlerinden okunuyordu.

 

ÇOCUKLAR İLGİYLE İZLEDİ

Masalsı bir çocuk oyunu olan Zümrüd-ü Anka adlı oyun SDKM’de sahne aldı. Zeliha Çetinkaya’nın yazıp yönettiği oyun, zor durumdaki kuşların hükümdarı olduğuna inanılan ve kendi küllerinden yeniden doğan Kaf Dağı’nın tepesinde yaşayan Zümrüd-ü Anka kuşuna ulaşmak için yaşadıklarını konu ediniyor. Geri dönüşüm başta olmak üzere içersinde çok farklı etkinlikleri barındırıyor.

 

KEYİFLİ BİR OYUN

Çocukların ve yetişkinlerin aynı keyifle izleyeceği oyun, masklar, başlıklar, kanatlar ve dev bir Zümrüd-ü Anka figürü ile tam bir görsel şölen şeklinde sahneleniyor. Şiirsel akışı ve görsel zenginliğinin yanı sıra farklı coğrafyalardan müzik ve dansları içermesi, mistizmi ve moderniteyi birlikte barındıran kurgusuyla çocuklar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat