Özdilek

Siyaset

1.5 Milyonluk sütunlara Soru Önergesi

1.5 milyon TL’lik Üçyol’daki yıkılan sütunlarla ilgili CHP İzmit Belediyesi meclis grubu soru önergesi verecek.

14 Ağustos 2015 Saat: 11:22
1.5 Milyonluk sütunlara Soru Önergesi
1.5 Milyonluk sütunlara Soru Önergesi

Yapılan açıklamada CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İzmit Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ersin Albayrak ile meclis üyeleri, İzmit İlçe binasında basın açıklaması düzenledi. Mehmet Ali Paşa Mahallesi ve 28 Haziran Mahallesi sınırları içerisinde inşa edilen Üç Yol Meydanı projesi ile ilgili yapılan açıklamada, İzmit Belediyesi CHP rubunun 9 maddelik bir soru önergesini meclise sunacağı aktarıldı.

 

 

 

2 YIL GEÇTİ, SESSİZ SEDASIZ YIKIYORLAR

 

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet konuyla ilgili: “Hiçbir yararı bulunmayan, oradaki esnafı çileden çıkaran ve 2 yıldır yapıldığından bu yana esnafın artık bunları kaldırın diyerek isyan ettiği bir proje. Yapıldığı günden bu yana takip edip, basın aracılığıyla mağduriyetleri, esnafın söylediklerini dile getirdik. Yetkilileri uyardık ve gereğini yapmaya davet ettik. 2 yıl geçti aradan şimdi gereğini yapmaya başladılar. Sessiz sedasız oradaki direkleri yıkmaya başladılar.” dedi.

 

 1,5 MİLYON ÇÖPE ATILIYOR

 

 CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet sözlerine şöyle devam etti: “Oradaki yeri revize mi ediyorlar kafalarına göre yapboz mu yapıyorlar bilmiyoruz. Belediye başkanı öz kaynağımızla yapıyoruz demişti. 1.5 milyon maliyeti olduğunu biliyoruz buranın. Bu çöpe atılıyor, kamyonlarla taşınıyor bu kamu zararıdır. Gittik incelemelerde bulunduk, onların fikirlerini aldık. Revizenin başladığından memnunlar ama devamında ne olacağına dair teknik bilgi yok. Asıl sorun mal yüklemede yaşanan sıkıntılar. Kaldırımlar genişlemiş, yol daraltılmış, park alanı yok. Kaldırıma koyulan küçük direkler var. Hiçbir cep yapılmamış. Orada yaşayan insanların acil hastalık durumunda ambulansın gireceği yer bile düşünülmemiş. Pratikte hiçbir faydası olmayan projeden bahsediyoruz"

 

KAYNAĞI NEREDEN BULDUNUZ?

 Konuyla ilgili 9 maddelik soru önergesi verileceğini söyleyen CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ise şunları kaydetti “Öz kaynağınızla bile yapsanız 1.5 milyon TL harcarsanız biz bu kaynağı nerede buldunuz diye sorarız. Oradaki esnafın parasını düşüneceksiniz, oradaki yaşamın devamını düşüneceksiniz. Esnafın kaybettiği ekonomik giderlerini, yeni ticari farkındalık yaratacak mısınız? Bunu yaratmaya aklınız yetecek mi? İhaledeki demir ve aydınlatmaları nereye götüreceksiniz, ihaleyi hangi firmaya ne kadara verdiniz? Bizim meclis grubumuz bile bunlarla ilgili çok fazla detaylı bilgisi yok. Oradaki sütunların kaldırılması doğru iştir. Ama en doğrusu oraya o sütunları koymamaktır. CHP esnafın istediğine mi karşı çıkıyor? Hayır. Biz ilk noktadan beri esnafın dediğini papağan gibi tekrarlıyoruz”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat