Özdilek

Siyaset

MEB'de yapılan kıyımların takipçisi olacağız

CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, Milli Eğitim Bakanlığı personel yapısının değiştirilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

27 Ağustos 2014 Saat: 13:15
MEB'de yapılan kıyımların takipçisi olacağız
MEB'de yapılan kıyımların takipçisi olacağız

CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, CHP Derince İlçe binasında Milli Eğitim Bakanlığı Personel yapısının değiştirilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Gerçekleşen basın açıklamasına CHP Derince İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP Derince İlçe Sekreteri Sabriye Gülşah ve parti üyeleri katıldı.


Milli Eğitimde yaşanan personel değişimine dikkat eden İlçe Başkanı Nihat Değer konuşmasında, “Türk Eğitim sisteminin ve Milli Eğitim Bakanlığı Personel yapısının değiştirilmesine yönelik AKP tarafından yürütülen sinsi çalışmalar, iktidar olduğu 12 yıllık süreçte 4+4+4 ile sistem alt üst edilmiş ve bu gün itibari ile bütün toplumu derinden etkileyen kıyım ve tasfiye sonucunda onarılması ve telafisi zor bir karanlık yola girmiştir” dedi.


MEB atama yönetmeliğinin 13 kez değiştirildiğini söyleyen İlçe Başkanı Nihat Değer, “Değiştirilen bu yönetmeliklerde sınav koşulu olduğundan kadrolaşmasını gerçekleştiremeyen AKP iktidarı son olarak 10.06.2014 Tarih ve 29026 sayılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliği çıkararak bu kıyımı gerçekleştirmiştir. MEB tarafından açılan sınavlar ve sonrasında yapılan sözlü sınavlara rağmen başarılı olan ve uzun bir zamandan beri Okullarında yönetici olup başarılı çalışmalar yürüten ve Eğitim Bir-Sen Sendikası'na üye olmayan tüm müdürler görevlerinden alınmıştır” sözlerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat