Özdilek

Güncel

Devlet saraylar, köşkler yaparken biz kiramızı ödeyemiyoruz

Merkezi İzmit'te bulunan Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Genel Başkanı Bahri Odabaş, kendisine ve üyelerine siyasi baskı yapıldığını ileri sürerek, protesto amacıyla kent merkezinde bulunan dernek binasını kapatt

19 Kasım 2014 Saat: 17:58
Devlet saraylar, köşkler yaparken biz kiramızı ödeyemiyoruz
Devlet saraylar, köşkler yaparken biz kiramızı ödeyemiyoruz

Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Genel Başkanı Bahri Odabaş bugün D-100 Karayolu kenarındaki Yeni İş Hanı'nda bulunan Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği ofisini protesto amaçlı kapatıp Köseköy'de bulunan fabrikasına taşıdı. MARSİAD'ın kurulduğu günden itibaren önemli işler yaptığını söyleyen Bahri Odabaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "2002 yılından itibaren kentimiz, ülkemiz ve dünyamız için çok önemli projeler geliştirdik. Ama maalesef çok büyük ümitle destek verdiğimiz AK Parti yöneticileri tarafından bütün projelerimiz engellenmiştir. Bunun iki nedeni vardır. Birincisi bizden kendilerine haksız bir rant çıkmayışı, ikincisi de yanlışlarını mertçe eleştirmemiz olmuştur. Bu iki nedenden dolayı özellikle kentimizde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ve başbakanımız ile eski başbakanımız şimdiki cumhurbaşkanımıza derdimizi, sıkıntımızı anlatamadık. Bırakın projelerimizin önünü açmayı, dinlemediler. "

'İŞYERİ KİRAMIZI ÖDEYEMİYORUZ'

Milyonlarca insana iş imkanı sağlayacak projeler ürettiklerini söyleyen Odabaş, "Bu projelerden bir tanesini hayata geçirebildik. O da 'Fındık dünyası' projemiz. 50 yıldan beri hayata küsen fındık üreticisi, bu yıl, bu proje sayesinde yüzü gülmüş. Milyonlarca fındık üreticisi 3 liraya satamadığı fındığı 14 liraya satarak tarihinin talihini yakalamıştır" dedi. Odabaş sözlerine şöyle devam etti: "Bunun dışındaki projelerimiz hem kentimiz hem ülkemiz için milyonlarca istihdam sağlayacak projelerdir. Sadece bir bakanın, sadece büyükşehir belediye başkanının, sadece başbakanın iki dudağının arasından çıkacak bir 'evet' sözü 12 yıldan beri verilmemiştir. Bu nedenlerden dolayı bizim artık merkezlerde kiralık yerlerde zaman ve para harcamaya lüksümüz kalmamıştır. Devlet saraylar, köşkler yaparken, biz işadamları olarak vergimizi ödeyebilecek, kiramızı ödeyebilecek, giderlerimizi de karşılayabilecek bir konumdan da mahrum edilmiş durumdayız. Buna tepki amacıyla bu kiralık yerimizi kendi mülküm olan fabrikama taşıyarak mücadelemi burada sürdürmeye devam edeceğim. Tarihte birçok zaferler geri çekilmeyle elde edilmiştir. İnşallah biz bu haksız davranışa, bu siyasi ranta, kişisel hesapların bertaraf edilmesine vesile olacağız. Biz medenice tepkimizi göstererek, kendi tabelamızı kiralık yerimizden indirip, mülkiyeti şahsımıza ait fabrikamıza taşıyoruz."

'MUHALEFETİ DE PROTESTO EDİYORUM'

Davet etmesine rağmen muhalefetin gelmediğini söyleyen Odabaş, "Bu açıklamaya ben AK Parti İl Başkanı dahil bütün muhalefet partilerinin il başkanlarını bizzat davet ettim. Sadece DSP İl Başkanı geldi. Bu problem AK Parti iktidarı problemi değil, aynı zamanda muhalefetin de problemi. Muhalefeti de protesto ediyorum. Bu anlayışla çok daha muhalefette kalacaklar. 100 civarında üyemiz var. Her türlü baskı var. Benim bir şirketime 120 bin TL ceza yazıldı. Ceza yazıldığı için, beni susturmak amacıyla yazıldığı için, o şirketi kapatmak zorunda kaldım. Başka şirketlerle faaliyetime devam etmek zorundayım. Bana bu cezalar yazılırsa üyelerime neler yapılmıyor. Zamanla onları da tek tek belgeleriyle açıklayacağım" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat