Özdilek

Güncel

Hayvan hastalığı çok yaygın

Kocaeli Muhtarlar Derneği, Kurban Bayramı yaklaşırken ilimizin bazı bölgelerinde küçükbaş hayvanlarda görülen “Mavi dil” hastalığı konusunda yetkilileri uyardı.

17 Eylül 2014 Saat: 13:18
Hayvan hastalığı çok yaygın
Hayvan hastalığı çok yaygın

Kocaeli Muhtarlar Derneği’nde düzenlenen basın toplantısına Dernek Başkanı Süleyman Şen, Dernek İzmit Şubesi Başkanı Ahmet Demir ile Veteriner Hekim İsrafil Doğan katıldılar. Hastalıkla ilgili olarak da Veteriner Hekim Doğan şunları söyledi: “Bu hastalık, koyunlarda sıkça, sığırlarda ender olarak görülen bir hastalıktır. Hastalığın insanlara bulaşma riski yoktur. Hastalık bu yaz Marmara Bölgesinde özellikle İzmit’te yaygın olmak üzere Bursa, Çanakkale ve Trakya’da görülmüştür. Ülkemiz dışında  Yunanistan, Romanya ve asıl kaynağı olduğunu düşündüğümüz Bulgaristan’da görüldü.  Hastalık, kan emeci bit ve sokucu sineklerle bulaşıyor.”

Mavi Dil Hastalığının tedavisinin olmadığını söyleyen Veteriner Hekim Doğan, şöyle devam etti: “Bu hastalıkta ölüm oranı yüzde 15-20 arasındadır. Hastalığın tedavisi yok. Ancak koruma yöntemleri ile kayıpları azaltmak mümkün. Hastalığa karşı aşılama mümkün. Ancak şu anda kullanılan aşılar hastalığı daha çok tetikliyor. Mutlaka farklı şehirlerden gelecek hayvanlar denetim altında tutulmalıdır. Acilen bu konuda önlem alınmalıdır”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat