Özdilek

Siyaset

"Çatışmalar son bulmalı"

HDP Gebze İlçe Örgüt basın açıklamasıyla Cizre, Silopi ve Sur’da devam eden sokağa çıkma yasaklarını protesto ederek çatışmaların son bulmasını talep etti.

7 Şubat 2016 Saat: 15:07
"Çatışmalar son bulmalı"
"Çatışmalar son bulmalı"

HDP Gebze ilçe binasında toplanan partililer basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Mehmet Zeki Üren, Dilovası İlçe Eşbaşkanı Kamuran Onay ve partililer katıldı. Grup adına basın açıklamasını HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Mehmet Zeki Üren yaptı. Mehmet Zeki Üren yaptığı açıklamada, “Hiçbir yasal ve anayasal dayanağı olmayan, valilerin ve kaymakamların yetkilerini sınırsızca ve sorumsuzca kullanılması durumunda doğan sokağa çıkma yasakları, iddia edildiği gibi halkın huzur ve güvenliğini sağlamamakta, tersine halk üzerinde terör ve korku ortamı oluşturmaktadır. 

YÜZ KEZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

İlk olarak 16 Ağustos'ta Varto uygulamaya koyan sokağa çıkma yasakları adı altındaki ablukalar, şu an Cizre, Silopi ve Sur başta olmak üzere 3 ilçede devam etmektedir. Bugüne kadar 7 ilin 20 ilçesinde onlarca mahalleyi kapsayacak şekilde 100’e yakın kez ilan edilen sokağa çıkma yasakları yaklaşık olarak yedinci ayındadır. Yedi aydır bölgede insanların can güvenliği yoktur. Yasakların resmi olarak kaldırıldığı ilçelerde de ablukanın fiili olarak devam ettiği bilinmektedir. Halkı açlıkla, susuzlukla ölümle terbiye etmeyi amaçlıyor. İnsanlar yaralı halde araçlarla sürüklenip yaralı halde yakalanıp infaz ediliyor. 

AKADEMİSYENLER TEHDİT EDİLİYOR

Ambulans gönderilmeyerek göz göre göre ölüme terk ediliyorlar. Öldürülen insanların cenazeleri haftalarca sokaklarda bırakılıyor. Cenazeleri almaya giden insanların üzerine güvenlik güçlerince ateş açılıyor. Daha iki gün önce devlet güçlerince bombalanan binada çıkan yangın sonucu 9 insanımız yaşamını yitirdi. Öyle ki bütün basın yayını tekelini alarak halkı gerçeklerden uzak tutan AKP imza toplayan akademisyen, sanatçı ve gazetecileri hedef göstererek tehdit ediyor.Başta yaşadığımız Kocaeli Üniversitesi birçok üniversite olmak üzere birçok üniversitedeki akademisyenler gözaltına alındı. Kürtler başlatılan savaş Türkiye halkına işlenen suçları örtüyor. Savaşın başladığı günlerden bu yana batı toplumuna çoğu zaman vicdan ve duyarlılık çağrıları yapıldı. Karşılık buldu veya bulmadı ancak savaşın ekonomik, sosyal koşullara etkisi eksik kalındı. Bu demokrasi direnişine sahip çıkmamız aynı zamanda bizlerin savaş ekonomisine karşı çıkmamız anlamına gelir.

MÜZAKARELER BAŞLAMALI, ÇATIŞMALAR DURMALI

Kadınları eve hapseden bir yasa görüşülüyor. Ciddi bir demokrasi, barış ve antifaşist bloğu oluşturulmak ve bütün mücadele dinamiklerinin bölge ve batıyı bu çatı altında birleşmesi için adım atmalıyız.Halkın demokrasi ve özgürlük taleplerini yapılan bu saldırı devletin Kürt halkının demokratik taleplerine karşılım ‘Master Plan’ diye açıkladıkları Kürtleri yak planıdır. Davutoğlu’nun master hayallerini açıkladığı saatlerde 15 yaralı, 7 cenaze ve 9 bitkin yurttaşın sıkıştığı vahşet bodrumundan günlerdir haber alınamazken bir başka bir bodrumda katliam vardı. 9 yurttaş diri diri yakılarak katlederken akıllara Madımak katliamı geldi.” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat