Özdilek

Sağlık

Kesilmeli Denen Bacak Medical Park Gebze'de kurtarıldı!

Fathıa Amadı 55 yaşında Libya’da 6 çocuğu ile birlikte yaşıyor,10 sene önce kalp ve bacak damarlarındaki tıkanıklıklardan dolayı çeşitli kontrollerden geçti. 2009 yılında baypass ameliyatı olan Amadı geçici olarak sağlığına kav

11 Kasım 2014 Saat: 17:57
Kesilmeli Denen Bacak Medical Park Gebze'de kurtarıldı!
Kesilmeli Denen Bacak Medical Park Gebze'de kurtarıldı!
Zaman ilerledikçe sağ bacağında şişmeler ve morarmalar oluşmaya başladı. Yapılan Kontrollerde sağ bacak damarlarının tıkandığı tespit edildi. 3 defa anjiyografi olan ve defalarca hastaneye kaldırılan Amadı’nin tedavi sürecinde hiçbir gelişmeye rastlanmadı.

Her geçen gün morarma ve şişmeler artmaya başladı. Hareket edemez ve terlik bile giyemez hale gelen Amadı tedavisi için gittiği  gerek yurtiçi gerek yurtdışı hastanelerde bacağının kesilmesinden başka bir çözüm olmadığını öğrendi. Bacağını kaybetmek istemeyen ve sağlık kuruluşlarını araştıran Amadı Medical Park Gebze Hastanesine ulaştı.

 

Medical Park Gebze Hastanesine getirilen Amadı’yi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mert Dumantepe, Kardiyoloji Uzmanları Uzm. Dr. Burak Teymen ve Uzm. Dr. Wesam Salha tarafından kontrol edildi. Yapılan muayene ve girişimsel işlemler ile ilgili bilgi veren; Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mert Dumantepe; “Bacak ağrısı şikâyeti ile gelen hastamızın ayak bileklerinden nabız alınmıyor ve tüm bacağı soğuk durumdaydı. Bacağına daha önceden yapay damarla bypass yapılmış olan hastamıza atardamar Doppler Ultrasonu istedik. Doppler sonucu tahmin ettiğimiz gibi geldi, hastanın hem kendi damarı hem de daha önce ameliyatla takılan yapay damar tamamen tıkanmıştı. Hastanın bacağına yapılabilecek bir girişim şansı olup olmadığını öğrenmek için ekip arkadaşlarım Kardiyoloji uzmanları Uzm. Dr. Burak Teymen ve Uzm.Dr. Wesam Salha’dan Anjiografi yapmasını rica ettim.

Kalp ve Damar Cerrahisi Ekip İşi!

Hastanın bacağına yönelik yapılan anjiografide kasıktan ayak bileğine kadar tüm damar segmentlerinin tıkalı olduğunu gördük. Bacağı sadece kılcal damarlar besliyordu ve kısa bir süre içinde bu kılcal damarlarında tıkanması ile hasta bacağını kaybedecekti. Zaten gittiği başka merkezlerde hastaya hiçbir şansının olmadığı ve bacağının kesilmesi gerektiği söylenmişti.

Kardiyoloji uzmanı Uzm. Dr. Burak Teymen ile birlikte uzun zamandır bu şekilde tıkalı damarları en son teknoloji cihazlar ve kateterler yardımı ile açıp hastaların bacaklarının kesilmesini engelliyoruz. Birlikte yaptığımız değerlendirmeden sonra hastaya bir şans vermemiz gerektiğine karar verdik.

 

Kesilecek Denilen Bir Bacak Kurtarıldı!

 

Anjiografi salonunda, lokal anestezi altında hasta yüzüstü yatar durumda iken diz arkasından ultrason altında damara girdik. Rotarex adından özel bir damar açıcı kateter ile %100 tıkalı damar içinde tünel oluşturduk. Bu tüneli balon anjioplasti yöntemi le genişletip, damarın içine stent yerleştirdik. Kontrol anjiografide damarın tamamen açıldığını ve ayak bileğine kadar çok iyi bir kan akımı sağlandığını gördük. Yaklaşık 3 saat süren ve yoğun radyasyon altında geçen zorlu bir prosedürdü. Ancak bir hastanın bacağını kurtarmak bizim için her şeye değer. Hastamızı kısa bir süre içerisinde şifa ile taburcu etmeyi planlıyoruz.’’ dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat