Özdilek

Güncel

Kocaeli'ye 5 yıldızlı hastane yapılıyor

Kocaeli Devlet Hastanesi için yapılan yeni hizmet binasında inşaat çalışmaları sürüyor.

17 Ekim 2014 Saat: 12:51
Kocaeli'ye 5 yıldızlı hastane yapılıyor
Kocaeli'ye 5 yıldızlı hastane yapılıyor

Son teknoloji ile donatılacak ve 320 yatak kapasitesi ile hizmet verecek olan hastanenin 2 yılda tamamlanması bekleniyor. Projenin maliyeti ise yaklaşık 58 milyon TL.

 

Eski bir binada faaliyet gösteren Kocaeli Devlet Hastanesi, yeni hizmet binasına kavuşuyor. Sağlık Bakanlığı’nın yaptıracağı yeni hizmet binasının inşaatına bir süre önce başlanmıştı. Bina tamamlandığında 5 yıldızlı otel konforunda olacak. Projenin 58 milyon 540 bin TL’ye mal olması bekleniyor.

 

ESKİ BİNA YIKILACAK

Mevcut hastanenin arka bölümünde bulunan ve Orman İşletmesi’nden devralınan lojman binalarının yerinde inşa edilecek 6 katlı binanın tamamlanmasının ardından hastanenin tüm binaları yıkılacak. Eski hastaneden sadece Onkoloji Hastanesi binası kalacak. Yıkılan binalarının alanı ile kent meydanı olarak değerlendirilecek, altına kapalı otopark yapılacak.

 

750 GÜNDE BİTECEK

Yeni Kocaeli Devlet Hastanesi binasının inşaatının 750 günde tamamlanması öngörülüyor.  Bina için halen İzmit Asayiş Şube Büro Amirliği ve polis lojmanı olarak kullanılan eski Baç karakolu binası ve yanındaki Kocaeli Köfte Lokantası binası da önümüzdeki günlerde yıkılacak. 320 yatak kapasitesi bulunacak olan hastanenin yapımını ise TOKİ üstlendi.

 

40 KİŞİLİK YOĞUN BAKIM

İnşaat alanında süren hafriyat çalışmalarının ardından hız kazanacak olan inşaatın 2017 yılında tamamen bitmesi planlanıyor. Hastanenin tüm odaları özel oda gibi hazırlanacak. 42 bin metrekare alan üzerinde yapılacak olan yeni hastane binasında yoğun bakım üniteleri ve acil servis dışında bin 500 metrekarelik acil servis de bulunacak. 40 kişilik yoğun bakım ünitesinin olacağı hastanede bin 200 personel çalışacak. Eski binaların yıkılmasının ardından da bölgeye bin 200 araçlık otopark yapılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat