Özdilek

Güncel

2 milyon kişi oy vermedi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kesin olamayan sonuçları belli olmaya başlarken, yaklaşık 2 milyon seçmenin bugün sandığa gitmemesi dikkat çekiyor.

10 Ağustos 2014 Saat: 20:57
2 milyon kişi oy vermedi
2 milyon kişi oy vermedi

30 Mart yerel seçimlerinde toplam 52 milyon 695 bin seçmenin, resmi rakamlara göre, yüzde 88.64'ü sandığa gidip oy kullandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise yurtiçi seçmen sayısı 52 milyon 894 bin olarak belirlenirken ancak yurtiçi seçmenlerin ilk verilere göre yaklaşık yüzde 77'si oy kullandı. Bu sonuç, bir önceki seçime göre, 2 milyon seçmenin sandık başına gitmediğini gösteriyor. 

Seçimlerde en çok merak edilen konulardan biri, Selahattin Demirtaş'ın oy oranıydı. 30 Mart yerel seçimlerinde HDP ve BDP'nin toplam oy oranı 6.5 olarak gerçekleşmişti. Seçimlerin ilk sonuçları ise, Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı için oyların yaklaşık 8.9'unu alacağını gösterirken bu durum kesinleşirse Demirtaş, 30 Mart seçimlerine göre partisinin oyunu bir milyondan fazla arttırmış olacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat