Özdilek

Çevre

Biçilen Çimler Biyogaz Oluyor

Yeşil alanlarda biçilen çimler, biogaz tesisinde değerlendiriyor

11 Aralık 2015 Saat: 10:18
Biçilen Çimler Biyogaz Oluyor
Biçilen Çimler Biyogaz Oluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki yeşil alanlarda yılın 5 ayında çimlerin gelişmesi için kesim işlemi yapıyor. 2011 yılından itibaren yapılan çalışmalar ile 2 bin 326 ton çimden biogaz ve elektrik üretildi.

 

BİOGAZ VE ELEKTRİK ÜRETİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi kent içinde toplanan atıkları çevreye zarar vermemek için toplamakla yetinmeyip bunlardan biogaz ve elektrik üreterek ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Bu atıkların arasında Büyükşehir Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından biçilen çim atıkları da önemli bir yer kaplıyor. Kent genelindeki birçok noktada bulunan yeşil alanlardaki çimlerin biçimi ilkbahar ve yaz dönemlerinde yapılıyor.

 

2 BİN 626 TON ÇİM TOPLANDI

2011 yılından itibaren kente genelinde 2 bin 626 ton çim toplandı. Sağlıklı bir şekilde çimlerin büyümesini sağlayan biçme işlemi ile toplanan çim atıkları, böylece çevreye zarar verilmeden geri dönüşüme kazandırılıyor. Toplanan çimler İZAYDAŞ tesislerine gönderiliyor. Biogaz ve elektrik elde edilmesi için 2011 yılından itibaren toplamda 22 bin 300 ton farklı özelliklerde atık toplandı. 

 

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI

Aralarında çimlerin de bulunduğu bu atıklardan hem biogaz, hem de elektrik üretimi yapıldı. Ülke ekonomisine de katkı sağlayan önemli çalışma kapsamında 2011 yılından itibaren 687 bin 448 metreküp biogaz üretimi sağlandı. Yine 791 bin 770 kilowat saat elektrik üretimi yapıldı. Bir hanenin ayda ortalama 160 kilowat saat tükettiği düşünüldüğünde yapılan çalışmanın önemini gözler önüne serdi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat