Özdilek

Eğitim

Tarhan Eğitimle Başladı

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, okullarda yaşanan yönetim karmaşasını sordu.

29 Haziran 2015 Saat: 15:46
Tarhan Eğitimle Başladı
Tarhan Eğitimle Başladı

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, hem görevde bulunan, hem de bir süre önce görevden alınan binlerce okul yöneticisini ilgilendiren yüksek yargı kararının uygulanmamasını Meclis gündemine taşıdı.

 

“Yargı kararı apaçık ortadayken, bunun uygulanmaması hukukun üstünlüğü ve hukuk devletiyle nasıl bağdaşır?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM’ye sunduğu ilk soru önergesinde, okullarda yaşanan yönetim karmaşasını gündeme getirdi.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun okul yöneticilerinin görevden alınmasına ve yerlerine mülakatla atama yapılmasına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurduğunu hatırlattı.

Tahsin Tarhan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, bu karara rağmen,  son dönemde atanan okul yöneticilerinin makamlarında oturmaya devam ettiğine dikkati çekti.  

CHP’li vekil önergesinde, mahkemenin atamaların “hiçbir ölçüt ve duyuruya yer verilmeden” yapıldığına işaret ettiğini anımsattı. Danıştay’ın durdurma kararının ardından görevden alınan müdürlerin durumlarında herhangi bir değişiklik olmadığını da vurguladı.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Milli Eğitim Bakanı’ndan şu sorulara yanıt vermesini istedi:

“-Bakanlığınızın, bu kararın, 4 yıllık görev süresini bitiren müdürleri kapsamadığı yönünde bir görüşü var mıdır? Bunun dayanağı nedir?

 -Bakanlığınızın il müdürlüklerine gönderilen yazıda yer alan “atama değil, hüküm durduruldu” ifadesi ne anlama gelmektedir? Bu ifadenin hukuki dayanağı nedir?

-Hükmün durdurulması kararına karşın, “ölçüt” ve “duyuru” kriterleri dikkate alınmadan yapılan son atamalar hukuksuz değil midir?

-Eğitim kurumlarında, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri ne zaman yapılacaktır? Bu atamalarda hangi ölçütlere dikkat edilecektir?”

 

 

KOCAELİ MİLLETVEKİLİ TARHAN: “YARGI KARARI MUTLAKA UYGULANMALI, MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, önergesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye’de haksızlığın, hukuksuzluğun ve “siyasi kayırmacılığın” artarak sürdüğünü söyledi.  

Eğitim camiasının tepkisini çeken uygulamanın, bu durumun bir örneği olduğunu ifade eden Tarhan,

“Bu uygulamayı hayata geçirenlerin niyeti belliydi. Danıştay, hukuka uygun bir karar verdi. Ancak hala hukuk dışı atanan okul yöneticileri makamlarında oturmaya devam ediyor. Yargı kararı apaçık ortadayken, bunun uygulanmaması hukukun üstünlüğü ve hukuk devletiyle nasıl bağdaşır? Böyle bir durum kabul edilemez. Yargı kararının gereği ne ise yerine getirilsin” ifadelerini kullandı.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat