Özdilek

Ekonomi

Rujunu sil sesini yükselt

Güzelliğin direnişi devam ediyor.Bu gün CHP Gebze İlçe örgütü ve Tahsin Tarhan'ında katılımıyla direnişe destek verecek.

18 Haziran 2016 Saat: 09:07
Rujunu sil sesini yükselt
Rujunu sil sesini yükselt

Avon Türkiye’nin Gebze’deki deposunda çalışan sekiz kadın işçi, sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçe gösterilerek işten çıkarılmalarının ardından dün depo önünde talepleri kabul edilene kadar direnişe geçme kararı almıştı. İşçiler, sosyal medya üzerinden‘#1AmaçİçinGüzellik’, ‘#AvonDirenişte’, ‘#RujunuSilSesiniYükselt’etiketleriyle de kampanya yapmaya başlamıştı.

İşçilerin taleplerinin anlatıldığı videoda, şirketin kadınlara yönelik politikaları da ti’ye alınıyordu.

Avon depoda 10 yıldır çalışan, bundan önce iki kez performans ödülü alan Eylem Görgü, sendikaya üye olmasının ardından işten atıldığını belirterek, “Sendikaya üye olmak yasal hakkımız olmasına rağmen faaliyetlerimiz gerekçe gösterilerek işimize son verdiler. Kadınların kardeşliğinden bahseden AVON, bu işçilerin dayanışmasının ve örgütlenmesinin maliyetine asla katlanmak istemiyor. Çünkü kadınların güçlenmesi, haklarını talep etmesi, sendikalaşması ve güvenceli işler talep etmesi demek. Avon güçlü kadınlar istemiyor” demişti.

Sendikadan Avon’un savunmasına: Karnımız tok

avon iscileri3

Avon yönetimiyse, yazılı bir açıklamayla işçilerin sendika üyesi olmaları nedeniyle işten atıldığını ‘yalanlayarak’ işçilerin ‘birbirinden farklı ve münferit sebeplerle’ işten çıkarıldığını savunup işçilere uzun yıllar sürdüğü bilinen iş mahkemesinde dava açma yolunu göstermişt

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat