Özdilek

Güncel

TCG Büyükada Aden Körfezi yolunda

Türk Donanması’nın ilk ürettiği gemilerden olan TCG Büyükada Fırkateyni, deniz haydutluğu ile savaşmak ve Türkiye ile bölge ülkeleri arasındaki iletişimi geliştirmek üzere Aden Körfezi’ne doğru yola çıktı.

18 Ocak 2015 Saat: 17:48
TCG Büyükada Aden Körfezi yolunda
TCG Büyükada Aden Körfezi yolunda

Türk Donanması’nın ilk ürettiği gemilerden olan MİLGEM Projesi’nin ürünü TCG Büyükada Fırkateyni, Türkiye ile bölge ülkeleri arasındaki ilişkileri geliştirmek, bölgede düzenlenecek olan bir dizi tatbikata katılmak ve deniz haydutluğuna karşı önlem almak üzere Aden Körfezi’ne doğru yola çıktı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Donanma Komutanlığı Gölcük Donanma Üssü’nde gerçekleştirilen tören ile uğurlanan TCG Büyükada Fırkateyni, toplam 80 gün sürecek görevi boyunca Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi’nde bir takım görevler icra edecek. Gemide 15 tanesi sözleşmeli profesyonel er olan toplam 124 personel bulunurken, uğurlama törenine katılan askerlerin aileleri de duygusal anlar yaşadı. Uğurlama törenine Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede ve Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Mehmet Şevki Şekerefeli ile göreve çıkan askerlerin aileleri katıldı.

 

8 FARKLI ÜLKEDE
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TCG Büyükada gemi komutanı Deniz Binbaşı Ali Tuna Baysal, ”TCG Büyükada 80 günlük görev süresi içerisinde 10 bin deniz mili yol kat edecektir. Suudi Arabistan, Cibuti, Umman, Pakistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt ve Sudan olmak üzere 8 farklı ülkede 12 limanı ziyaret edilecek, bu ziyaretler esnasında TCG Büyükada Fırkateyni bölge halkına tanıtılacaktır. TCG Büyükada 12-20 Şubat 2015 tarihleri arasında Pakistan’da icra edilecek Amman 2015 tatbikatına, 17-26 Mart 2015 tarihleri arasında Kuveyt’te icra edilecek Kartallar 2015 tatbikatına iştirak edecektir” dedi.

 

80 GÜN SÜRECEK
Konuşmasının ardından Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele’ye “TCG Büyükada icra edilecek göreve hazırdır” raporunu veren TCG Büyükada Komutanı Deniz Binbaşı Ali Tuna Baysal, Koramiral Kösele’nin “Yolunuz açık olsun. Pruvanız net olsun” sözlerinin ardından personeli ile birlikte gemiye bindi. TCG Büyükada Fırkateyni’nin Donanma Komutanlığı Gölcük Donanma Üssü Poyraz Limanı’ndan ayrılışı sırasında, gemi personelinin aileleri de duygu dolu anlar yaşadı. TCG Büyükada Fırkateyni 80 gün sürecek görevini icra etmesinin ardından 15 Nisan 2015 tarihinde Donanma Komutanlığı Gölcük Donanma Üssü’ne geri dönecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat