Özdilek

Güncel

KTO’nun büyük gururu

Akreditasyon sürecini başarı ile tamamlayan KTO’ya başarı belgesi, önceki gün düzenlenen törenle verildi.

18 Aralık 2014 Saat: 17:41
KTO’nun büyük gururu
KTO’nun büyük gururu

Bakan Işık ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı törende ayrıca odanın 15’inci kuruluş yıldönümü de kutlandı.

 

Körfez Ticaret Odası’nın (KTO) 15. kuruluş yıldönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı. Düzenlenen programda odanın kuruluşunun yanı sıra Akreditasyon Sertifikası teslim töreni ve KTO’nun yeni konferans salonunun açılışı da yapıldı.

 

GENİŞ KATILIM

Düzenlenen etkinliğe ilgi de fazla oldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Karadeniz, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, belediye başkanı İsmail Baran, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, TOBB yetkilileri, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“AKREDİTE ODA OLDUK”

Törenin açılış konuşmasını KTO Başkanı Mustafa Efe yaptı. Başkan Efe, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na “Evinize hoş geldiniz” diyerek jestte bulundu. Zorlu, ancak inançlı bir şekilde çalışarak odayı kurduklarını belirten Efe, “Üzerinden 15 yıl geçti. Bu sürede odamızı geliştirip güçlendirmek için çalıştık. 15 farklı meslek gurubunda faaliyet gösteren. 2 bin 100’ün üzerinde üyemizle çalışmaya devam edeceğiz. Bugün de akredite oda sertifikası almanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

ERDOĞAN’A KUTLAMA

Daha sonra konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, “Dönemin başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok akıllıca bir iş yapmış. Kocaeli gibi bir kente, Kocaelili vekiller içinden ancak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı gibi bir görevlendirme yapılabilirdi. Oldukça mantıklı bir hareket ve bakanımız Fikri Işık, gece gündüz çalışıyor” dedi.

 

“5 YILDIZLI ODA OLDU”

Körfez Ticaret Odası’nın önemli bir gelişme içinde olduklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Bugün burada Körfez Ticaret Odası’na akredite oda sertifikasını vereceğiz. Artık bu odamız, beş yıldızlı bir oda haline gelecek. Ben buranın temel atma törenine katılmıştım ve bugün akredite oda sertifikası veriyoruz. Bu bina tamamen vizyon gösterisi olmuş” diye konuştu.

 

“ZENGİN OLMAK İÇİN GİRİŞİMCİLİK ŞART”

Körfez ilçenin, İstanbul ve Ankara arasında adeta şah damarı görevi gördüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Körfez’in sorunları asla bitmez. Sanayi devam ettiği sürece alt yapı işleri bitmez. Hepimiz zenginleşmek, istiyoruz, zengin olmanın ilacı girişimci olmak ve girişimci sayısını artırmak. Çocuklarınızı girişimci yapın, hem ülkenize hem de sizlere faydası olsun.”

 

“KADIN GİRİŞİMCİLER ARTMALI”

Japonya’nın 127 milyon nüfusunun 6 milyonunun girişimci şirket sahiplerinden oluştuğunu dile getiren Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin nüfusu 76 milyon ve 1,5 milyon girişimci var. Yüzde 5’i kadın girişimci, bu durum bizi üzüyor. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde Genç ve Kadın Girişimciler meclisleri kurduk. İlk adım attığımızda 7 bin kadın girişimcimiz vardı, bugün ise 14 bin kadın girişimcimiz var, bu maya tuttu” dedi.    

 

“KÖRFEZ VE KOCAELİ GELİŞİYOR”

Hisarcıklıoğlu’nun ardından konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise ilçenin sürekli geliştiğini söyledi. Güzeloğlu, “Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Körfez ilçemizde çok büyük bir açılışı gerçekleştirdik. Bugün de bir açılış yaptık. Gün geçtikçe Körfez ve ilimiz gelişiyor. Gelecekteki büyük hedeflerimiz için yaptığımız işler, kentimize değer katıyor” dedi.

 

“DİK DURMAYI BAŞARIYORUZ”

Son olarak konuşan Bakan Fikri Işık da KTO’nun 15’inci yaşını kutladı. Odanın akreditasyon sürecini tamamlamasının kendisini de sevindirdiğini dile getiren Işık, “Bu büyük bir başarıdır. KTO üyelerine beş yıldızlı bir hizmet verecek” şeklinde konuştu. Konuşmasını devam ettiren Işık, “Türkiye ve bulunduğumuz coğrafya, 1. Dünya Savaşı’nın ardından en karmaşık günlerini yaşıyor. 2008 küresel krizin ardından ortaya çıkan Arap Baharı ve yaşanan olaylar, bu coğrafyayı türbülansa soktu. Ama biz, olumsuzluklara rağmen dik durmayı başarıyoruz” dedi.

 

TUTARSIZ GÜNLER YAŞIYORUZ

Ekonomik açıdan, dünyada tutarsız günler yaşandığını dile getiren Işık, şöyle konuştu: “ABD’deki krizin ardından şimdi yükselişe geçti. AB ise yaşadığı düşüşün ardından yükselmiş, fakat şimdi yine durgunlaştı. Rusya’da ruble oldukça değer kaybetti. Bu kriz ortamında Türkiye’nin konumuna bakarsak, fırtınalı denizde bir istikrar adasıyız diyebiliriz.”

 

“ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLECEK”

Işık sözlerine şöyle devam etti: “Körfez’e Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı TÜPRAŞ tarafından gerçekleştirildi. Körfez Geçiş Köprüsü de yavaş yavaş tamamlanıyor. Körfez için bir müjde olan Körfez Kuzey otoban ihalesi 6 Mart tarihinde yapılacak. Eski İstanbul yolu da çift şeride çıkacak ve duble yol olacak. Yeni bir otoban çalışmamız da var. Körfez’e çok büyük yatırımlar yapılıyor. Ulaşımla ilgili yapılacak projelerle, Körfez’in bu sıkıntısı da çözülecek. Körfez’i desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından akreditasyon belgesi, KTO Başkanı Mustafa Efe’ye verildi ve program fotoğraf çekimleri ile son buldu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat